Imao sam gotovo sve navedene osim galaxy s advance.
Za 1600 možeš kupiti Galaxy s2 s garancijom. Ja trenutno imam S2, a nedavno sam prodavao S2 od frenda koji živi u Ogulinu, a pošto sam ja u Zagrebu računali smo da ću ga lakše prodati zbog veće mogućnosti primopredaje. Mobitel je imao još pola godine garanciju, ekran vrhunski, par ogrebotina po lajsni. Jedva ga prodah za 1600, jedva. Pošto je prošlo mjesec dana od tada, a na njuški ih ima ko pljeve, kreni redom, odaberi bolje ponude, zovi i ponudi 1600, netko će pristati sigurno.
Ukoliko ne pikneš S2, Optimus 2x je sigurno najbolji izbor. Uzme ga se s hrpu garancije za 1300 kuna, napokon je nadograđen na ICS, odličan mobitel.
Između s plus i "obične jedince" ja bi radije običnu jedinicu, puno više ima romova, pukneš gore neki dobar rom i kernel i voziš. Samo nebi dao za njega više od 900 - 1000 kuna.
S Advance nisam imao. S obzirom da ide nadogradnja na JB, a i da su svi uređaji relativno noviji, vjerojatno bi ga se isplatiolo uzeti za 1500-1600 kuna ako ne ide s2 za toliko.
Moje osobno iskustvo s njuškalom je takvo da uz malo traženja, i cjenkanja se može kupiti uređaj po ok cijeni, uvijek nekome treba lova i ne može čekati da mu se netko javi za one prenapuhane cijene.