Citiraj:
Autor V.I.P
...losija strana defintivno baterija, traje recimo 5 sati koristenja, drugo, rekao bi da nije do mobitela vec do samog OS-a. recimo banalna stvar, nemas postotak baterija...
|
Ovo sa losim trajanjem baterije me zaista cudi, moja iskustva su upravo suprotna.
Bas kao veliku prednost WP nad Androidom vidim trajanje baterije. Probao sam dosta WP uredjaja i baterija mi uredno traje 2 dana. Drugi dan navecer kada ide na punjenje ostane caa. 20% baterije. Ne znam kakva je usporedba sa iPhoneom jer ga nisam koristio. Na Androidima je punjenje svaku vecer bilo obavezno.
Ovo sa postotkom baterije kojeg nema u notification baru (ili trayu kako se vec zove) moze fakat biti nezgodno nekome tko u svakom trenu zeli znati postotatk baterije. Meni nebitno jer se do postotka moze doci odlaskom u Settings -> Battery Saver i vidi se koliko u postotcima baterije ima. Za mene sasvim dovoljno jer mi nije bitno da taj postotak vidim svaki puta kada pogledam u notification bar.
Ono sto mi osobno oko postotaka baterije nedostaje je informacija sta je tocno potrosilo bateriju i u kolikom postotku sto kod Androida ima. Jako zgodno ako se baterija podje prazniti brze nego sto se ocekuje, pa da se onda vidi sta ju "cucla".
Meni osobno je WP odlican, puno bolji od Androida i ne vidi kako bi se vrato nazad na njega. Nisam od onih koji prckaju unedogled po telefonu, stavljaju custom ROM-ove, milione aplikacija i customiziraju svaki detalj teefona do zadnje sitnice, pa mi "zatvorenost" sustava nije apsolutno nikakva mana. Za nekoga tko volji prckati u svaku sitnicu i customizirati do besvijesti Android je bolji izbor, meni to nebitno pa mi WP savrseno odgovara.
Kako nisam koristio iPhone (osim nesto malo ceprkanja po njemu da vidim kako to izgleda jer ga zena ima) ne mogu napraviti usporedbu sa iOS-om/iPhoneom.