Moraš samo računat da će ti trebat adekvatno pojačalo za te zvučnike, što bi moglo biti puno više novaca od svote koju si inicijalno spominjao.
Oko smještaja zvučnika pogledaj ovaj link:
http://www.audiophysic.de/aufstellung/index_e.html
primjeniv je za sve marke zvučnika. Ovisno o poziciji za slušanje i rasporedu prostorije, najveći zvučnici na tržištu ne moraju biti nužnost.
Ja isto imam dnevni boravak i kuhinju u sklopu - doduše puno manje kvadradure nego ti - ali sam, u sad već drugoj iteraciji, zvučnike pozicionirao iz pozicije za slušanje/gledanje filmova, a ne odnosu na bruto kvadraturu.
Tvoj možda najveći problem je visoki strop (3.5 metra mi se čini da si rekao) pa onda "gola" prostorija (koju riješiš policom za knjige, tepihom, zavjesama), a zvučnici se mu određnim situacijama stavljaju i i na pol sobe....a uvijek možeš ići i na sub.
Ja osobno patim na JBL (studio monitore pogotovo), ali činjenica je da su oni usmjereni na američko tržište gdje vladaju neki drugi kriteriji - "meki" zidovi od knaufa u prvom redu. Zato je oko te horne potreban oprez, ali dapače ako imaš sredstava za komplementarno pojačalo, mislim da se ti zvučnici mogu jako dobro pokazati.