Citiraj:
Autor blackened
Ne znam onda očigledno imam neki super uber vid kad vidim razliku. Pokreni si na na bilo kakvom zaslonu (bio to smartphone, tablet) 800*480 ili 1024*600 rezolucije materijal sa Youtubea u 480 i onda u HD. Ako je to isto onda odoh okulisti da mi smanji dioptriju.
|
Imam isto mišljenje kao i ti. Bio sam vlasnik Prestigia 3084 koji je imao 800x600 display na 8,4 inča.
Razlika između H264 720p i Xvida je bila i više nego očita, i to sad teoretski pripišite displayu, enkoderu ili danu u tjednu, ali u praksi sam je vidio.
Pretpostavljam da enkoder pri većoj rezoluciji (i bitrateu) može ostaviti više detalja i manje artefakata koji jednostavno ne mogu nestati.
Potrošnja baterije nije toliki bed, jer mi je taj prastari Prestigio vrtio 720p H264 ripove bez da se pošteno oznojio, a danas pretpostavljam da svi imaju neku vrstu hardverske akceleracije takvog sadržaja. Ne ulazim u to koja je razlika u potrošnji struje, ali vjerujem da nije tako strašno jer CPU maltene hladi jaja 90% vremena dok hardverski dekoder obavlja posao.
Baterija je durala i po nekoliko filmova i nisam primjetio neku razliku u zagrijavanju između H264 i divx ripova.
Editirano:
Tutix, gospodine, ja sam vam se dužan ispričati. "Majkemi" nisam skužio da govoriš o razlici kad se upotrijebi isti codec.
Izgleda da ne funkcioniram u 20 do 1, ali sve u svemu na žalost nisam više u mogućnosti to provjeriti jer sam ga prodao.
Međutim, nema ni razloga - slažem se da bi razliku bilo nemoguće uočiti jer ekran jednostavno nije u mogućnosti ispljunuti piksele koji bi eventualno bili viška u videozapisu