View Single Post
Staro 22.01.2013., 12:13   #618
hrast2008
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Evo c/p moje skromne recenzije pap4500duo s bugovog foruma (gdje je i par slikica):
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...00/174996.aspx

Citiraj:
Par početnih riječi;

Relativno sam napredan korisnik Smartphone-a. Imao sam Galaxy-a S i9000 na Slim ICS + semaphore.
Instaliranog je bilo svačega, što se povremeno poprilično osjetilo zbog nedostatka RAMa. Sve ostalo je bilo ok.

TaDA!! Otpakiravam već poznatu formu ambalaže (imam i prestigio tablet 5080B) i UH od oduševljenja.
Brže bolje po bateriju, karticu u Sim Slot 1 i pali. Boota se relativno brzo (skoro upola brže od S), a onda me malo ekran ubio u pojam. Užasno saturirane boje, te sam odmah potražio postavke. Olakšanje kada sam postavio osvijetljenje na cca 50%. Sve normalno! Ugl., ekran je odličan. Solidan kut gledanja, osim skroz odozgora i odozdo, kao da je dupla slika. No ok, jer tako nikada niti gledamo mobitel.
Materijal? Glatka plastika ili slično. Međutim djeluje čvrsto, ništa ne škripi.
Malo me živcira izbočena kamera. Čak i kada stavimo mobitel u futrolu (sky/koža futrola koju dobijete uz mobitel) kamera malo viri van tj. nije u futroli. Zapravo, cijeli mobitel malo viri van futrole. Osim toga, mobitel ide pomalo teško van futrole. Valjda treba malo razraditi.

Eh da... kada vas pita za instaliranje onih njegovih aplikacija, odgovorite na don't install. Jednostavno hrpa nepotrebnog (osim što mi se svidio Free Note). Instalirao sam sve ono što i inače koristim, raznorazni IM klijenti, nešto alata i prognozu .
Kroz cca 3h prčkanja, niti jedan bug nisam uočio (nisam baš ni gledao napredne postavke). I što je najvažnije mob. niti jednom nije zastao, smrzao se ili slično. Pokušao sam instalirati svoj standardni QR code reader i smola. Veli google play da nije kompatibilno s uređajem.
Kako bilo da bilo, daleko brže od Samsung Galaxy S. No, S je bio i pun svakojakih aplikacija koje su ga gušile.

Nisam se još igrao na njemu. Nisam još ništa fotografirao s njime.

NADOPUNA

Jedan me korisnik pitao kakav je mobitel u smislu glasnoće iz džepa, je li se čuje tj. osjeti kada vibrira.
Mobitel stavio u futrolu, pa u džep, izašao sam na ulicu, stavio najjaču zvonjavu + vibru te nazvao sam sebe s drugog mobitela. Da u hodu osjetim vibru, kao i zvonjavu, trebao sam se jako koncentrirati. Nakon što sam izvadio mobitel iz futrole i isti vratio u džep, mobitel sam čuo jasno i glasno. Vibracija je opet bila slaba.
Napominjem da sam poprilično debelo obučen.

Fotografije? Korisnik sam dSLR-a, što znači da sam poprilično kritičan prema fotoaparatima i pogotovo mobitelima.
Kamera je 8Mpx i sasvim sam svjestan da je to predobro da bi bila istina. Slikao sam jednu fotografiju u tamnom, drugu u normalno osvijetljenoj prostoriji i jednu na ulici.
Vidi slike u prilogu. Bug forum uploadane fotke smanjuje na veličinu pogodnu za web, pa sam stavio i jedan crop (koji je dodatno mrvu komprimiran).
Fotografirano je uz predefinirane postavke. Moguće je mijenjati EV, oštrinu, hue, saturaciju, kontrast, ISO... Na većim ISO (800+) fotografija se automatski smanjuje radi uprosječivanja šuma.
Svuda je ispala ok fotka, osim što sam primjetio da software pegla šum. Kao posljedica, vidi se da fale detalji (npr tekstura fasade itd.) Kada sliku smanjimo na neku web veličinu, fotka je i više nego pristojna (uostalom ko i u većinu danas dostupnih snimalica).
hrast2008 je offline   Reply With Quote