Citiraj:
Autor Maximir
Pozdrav svim članovima.
Već neko vrijeme surfam po netu i čitam , gledam stranice dućana hi fi opreme, čitam recenzije i na kraju sve to zbrajam u glavi.
Dakle potreban mi je kvalitetan zvučnik za slušanje glazbe cjene do cca 1000 eur.
Koliko sam shvatio s neta potreban mi je dosta veliki zvučnik jer prostor je 7m x 9m (DB+blagavaona). Znam da ćete mi reći da idem poslušati prije kupnje , ali u Zadru je to nemoguče.
Pa bih vas članove koji su u hi fi-ju molio za savjet. Pogotovo one koji iz Zagreba i prate trenutna sniženja ili znaju dobar za SH zvučnik.
LP
Maximir
|
Bok,
7.500 kuna je solidna svota lovice, mislim da za taj novac možeš dobiti lijepi kompletan sistem a ne samo zvučnik (pa još recimo 100-njak+ ojrića da prodaš yamahu). dobit ćeš balansiraniji sistem koji će bolje svirat od kombinacije mrak zvučnici+ šit pojačalo.
Osim ako eventualno ne misliš u kraćem vremenu uložit još toliko novaca u amplifikaciju, to je već druga priča.
Dodaj još koju: kakav ti je razmještaj prostorije, s kojih izvora ćeš puštat muziku (CD, komp, gramofon, tuner....), kakvu glazbu slušaš i slično.
Ovak za prvu, raspitaj se malo o ovom spikeru:
http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/studio-190.html
Radi se o zvučniku koji može ispuniti veće prostore, nije težak za pokrenut i lijepo svira - dobio je nagradu za zvučnik godine, i košta 4,5k kuna - nov. Bit će ga relativno lako matchirat sa pojačalom, ovisno o vrsti glazbe koju slušaš. A za oko 3.000 kuna imaš veliki izbor novih i second hand pojačala svih vrsta i okusa.
pozdrav