Ne znam da li je ovo prava tema, ako nije, neka moderator premjesti tamo gdje treba.
Naime, namjeravam napraviti media centar od nekih komponenata koje imam i koje mi leže neiskorištene. Namjena kompa je gledanje full HD filmova na telki te surfanje netom.
Ono što imam je kućište (Antec P182LE), napajanje (Corsair HX 620W), 2x2Tb WD Green i DVD drive.
Ono gdje se dvojim je:
da li da matičnu (Asus P6T Deluxe V2), proc (i7 920), memoriju i diskove (WD Green i SSD-ove) prebacim u to kućište, dodatno kupim neku grafu (samo ne znam koju), a sebi kupim neku noviju ploču, proc, memoriju i SSD-e (nešto sa Z77 čipsetom, 3570k/3770k procem, pripadajućih 8 Gb memorije i da imam bar pola Tb prostora na SSD-u - opet, otvoren sam za prijedloge)
ili
da kupim matičnu, proc sa integriranim GPU-om (dovoljno snažnim za dekodiranje videa, igranje mi nije važno na toj konfi), par Gb memorije te opet neki SSD od 120-180 Gb.
Razlika u cijeni je očita, ali razmišljam o nadogradnji konfe pa da riješim dvije stvari jednim udarcem (osposobim HTPC sa starim komponentama i nadogradim "svoj" komp).
Svi savjeti su dobrodošli.