Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 18.01.2013., 12:47   #6525
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Pizz Pregled postova
da, ono kaj sam htio rec je da na maticnoj imam optical spdif al na pojacalo se mogu samo sa cincevima spojit, inace frend ima od m2tech odlican usb i prodaje ga al meni ne koristi jer ima samo spdif
http://www.m2tech.biz/hiFace/5.jpg
Ovaj ti je zapravo samo interface USB-SPDIF, tj. nije DAC. Služi za spajanje računala na DACove koji nemaju USB ulaz, a fora je u tome da je zbog tvz. asinkrone......veze?načina? (recimo) može prenijeti hiRes rezoluciju, što dakle neki stariji USB dacovi ne mogu. Ovaj HRT streamer bi trebao imati tu asinkronu vezu.

Optička digitalna konekcija je u principu napuštena u zadnje vrijeme zbog niže kvalitete, no u pravilu ga imaju i noviji DACovi niže klase zbog kompatibilnosti sa nešto starijim CD i DVD playerima (isto tako) niže klase, koji su uglavnom imali isti (zbog, isto tako niže, cijene).

Ovisi o tome koji DAC nabaviš, možeš isprobat i jedan i drugi izlaz iz kompa pa izabrat bolji. Ali ako USB dac imaš već za soma kuna, a ove sa Toslinkom za najmanje 50 % skuplje, mislim da ne moraš razmišljat dvaput......
jean luc je offline   Reply With Quote