Ja rootao svoj 4040 i prije i nakon update-a uspješno sa v17 ovih skriptica:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1886460
Ako zatrebaš upute javi, al full jednostavno je. Najbitnije je da upalish USB debugging, i kad spojiš na komp prebaci USB na "Media device" (na mobu, buš vidio).
Što se GPS-a tiče, ja isto koristim iGo MyWay jer mi je to već "navika", koristio na starom privatnom, starom službenom (prije nego sam uzeo ovaj dual-SIM mob

), etc. Karte su precizne, navigacija pouzdana. Moj trenutni iGo na 4040 je iGOMyWay_8.4.2.139242.apk Pazite kad tražite da tražite onaj koji je napravljen za rezoluciju PAP 4040, to je 480x800 pixela. Link nemam pri ruci, ali ako netko baš nikako ne može naći, nek se javi u inbox, pa (za par dana kad vidim poruku ;D ) budem ja skinuo svoj sa SD kartice, zapakirao i uploadao negdje.
Al hvala ECHO, moram probat i tu free navigaciju, prema ovom kaj čitam na Play storu zvuči za 5! A free je

Ak radi, već vidim da ću to morat svima instalirat okolo ;D Baš se skida

EDIT: Ima malo problema s pretragom lokacija, i za pretrage trebaš vezu na net.. i nisam našao di podesiti jedinice (metričke mjere). Al nije za baciti.. budem probao negdje kad ću znat gdje idem pa da vidim kako se drži
@GPS lock, i meni traje cca 2 minute. A nekad mi je to malo sporo.. Pa ako netko nađe neki hack/rješenje, nek javi!!!