Citiraj:
Originally posted by RAK
No niti ne pričam o ovom gore. Momak je već odlučio i to ispravno. Govorim ti o općem mišljenju o RAID-u koje NAMEČEŠ. Samo ti kažem da nisi u pravu. Razloge sam ti naveo gore.
|
Banaliziras tehnologiju. RAID _nije_ okaci-dva-diska-i-wau-gle-RAID. Ono sto sam gore rekao nije moje misljenje nego _cinjenica_. "RAID" je hype jer ga imaju sve mondern i fancy ploce. RAID kontroler kosta kao prosjecna hrvatska konfiguracija. RAID je koncept za kojeg se ljudi skoluju; ovisi o najmanje tucet parametara nevezanih uz samo polje i kontroler. I da, takva tehnologija je potpuno nepotrebna na desktop racunalu na kojemu se igra (a takvih je 95%). Na svim ostalim racunalima na kojima se ne igra, i mozemo ih zvati workstation, mozemo pricati o nekakvom RAIDu.
Citiraj:
To što ja radim na svom kompu i zašto mi treba RAID nije tvoja briga i tako se postavi. AKo netko postavi pitanje o tome, prikaži loše i dobre strane, pa tek onda donesi zaključak. NE možeš reći da meni nije potreban brzi disk. Jednostavno ne znaš da li mi je potreban.
|
Upravo tako. Ali opet dolazimo do varljivih slova, nije li tako? "...zanima za RAID,da li se isplati to raditi za igre?".
Citiraj:
Primjer:
Tebi nisu porebna 3 monitora. Dovoljan je samo jedan a ostalo je bacanje love. Prodaj 2 komada..
|
Primjer ti je los. Ja se bavim poslom za kojeg mi trebaju 3 monitora. S druge strane, ne treba mi niti DziFors, niti Rejdion. Na kraju, potpuno si promasio bit mojeg posta. Nemam obicaj odgovarati na neprecizno postavljena pitanja koja ni ne mirisu da su vrijedna odgovora. Ovo pak pitanje je bilo jasno i koncizno postavljeno, s eklatantnim ciljem i pitanjem. Odgovor je jednoznacan, jer _znam_ sto covjek zeli. A zeli poboljsanja u igrama. To s RAIDom _nece_ dobiti. Niti ce dobiti na bilo kojem drugom polju rada i sposobnosti naprednog kucnog korisnika. Naprotiv, moze samo izgubiti, i to kada se bude najmanje nadao. Pa cemo na forumu Mediji za par mjeseci imati post kako vratiti slike s ljetovanja i dopis kojeg mora sutra predati sefu iz raskinutog RAID polja, jer ko za vraga, zadnji backup je napravljen prije tjedan dana.
No, ako ima vremena i volje proucavati RAID u praksi, _to_ je njegova zelja; no odgovor na njegovo originalno pitanje ostaje takav kakav je.