Evo malog osvrta nakon 5 dana korištenja Dell U2312HM.Dakle ja nisam neki expert po pitanju ekrana (bilo kakvog tipa) ali ovo je najbolja i najljepša slika na ekranu koju sam ja imao priliku vidjeti.
Ako crna može biti crnija od ovoga stvarno ne znam kako bi to izgledalo i koliko je ti zaista crnije od ovoga.
Boje su prekrasne(bar duplo ljepše od starog Samsunga Syncmastera),do sada nisam znao kako izgleda plava ,a ni žuta, na ekranu.Dubina ekrana i toplina boja su nevjerovatne.
Ako ovaj monitor i ima nekakvih mana i nedostataka prosječan korisnik(pa ni oni malo zagriženiji) neće primjetiti.
Pokupio sam par Icc fajlova sa neta pa sam si izabrao onaj koji mi najviše odgovara tako da nije kalibriran baš , pa kada i to bude nadam se da će biti još bolji doživljaj.
Svi potrebni priključci su na monitoru te ima vrlo kortistan i praktičan USB hub.
E sada da se osvrnem na one kojima monitor prviše svjetli.Ja skoro nikada nisam sjedio u mraku pred kompom , a sada sam namjerno proveo tri večeri u mraku da vidi o čemu oni to pričaju(čak sam i ženu jedno veče natjerao da visi na fejsu u mraku).Postoje tri mogučnosti :
1.Moji bivši monitori su do sada bili toliko loše namješteni i nekalibrirani da mi ovaj djeluje kao odmor za oči
2.Ovi što im jako svjetli ili nisu dobro podesili monitor(na svim kalibracijama koje sam našao Brighnest je na 20) olo im nešto nije uredu sa očima ili su tolike picajzle da im svaki k.... smeta pa traže dlaku u jajetu da bi imali o čemu pisati po forumu.
3.Postoji mogučnost da ljudi imaju neispravne monitore.
Sve u svemu Dell U2312HM je najbolji monitor koji sam koristio(ponavljam ja sam prosječan korisnik i nisam neki stručnjak) ali za 1600kn mislim da kod nas nema boljeg monitora.Igranje na ovom monitoru je puno ljepši doživljaj nego dosad.Razlika između IPS-a i Tn-a je ogromna i ne shvaćam kako itko tko vidi ovu sliku može reći da je Tn matrica bolja.