Bok,
ne vidim ništa loše da objasniš iz prve ruke svoja iskustva, dapače..... Nisam ništa tvrdio, prenio sam što mi je rekao čovjek za kojeg znam da je duboko u audio-inžinjeringu, čak sam i napisao da mi je takvo nešto teško i prihvatiti....Isto tako, BADA nisam imao ni priliku slušati više od ovlaš na sajmovima - dakle nemam nekih konkretnih zaključaka, a kamoli da mogu potpisati kod javnog bilježnika potvrdu za taj algoritam.
Surfao sam malo poslije tog razgovora, pa izvukao jedan Stereophile iz 1995., jer se radi o ekipi tadašnjeg Pacific Microsonicsa koji su te godine patentirali HDCD (a poslije čini mi se sudjelovali i na razvoju SACD za nekog od "velikih").
Sada se zovu Berkley Audio Design - dvojica su ostala, mislim, ali zasigurno tvorac HDCD algoritma Michael "Pfalsh" Pfaumler.
Na temelju tih informacija, dakle autoriteta poznanika, backgrounda BADA ekipe (činjenica: tim sa 20+ godina razvoja i istraživanja) pa ponešto i na temelju recenzija (najmanje, ipak), nisam imao razloga zaključiti da se radi o crackpot znanosti.
Još jednom naglašavam da sam samo konzument audio-opreme, dakle sve što znam je samo na temelju iskustva iz prve, ili u ovom slučaju, druge ruke. Završio sam društveni smjer, tehnologija mi je hobi. Iako ću na kraju možda BADA kupiti kao second hand nakon podrobnog slušanja, skupljam sve informacije o svom hobiju, pa ako imaš informacije iz prve ruke, bit će mi drago saznati nešto novo, a vjerujem i ostalima.
P.S. Ne kužim što misliš da je Syss kao administrator trebao napravit? Bacit par formula koje dokazuju da sam nešto krivo napisao?