View Single Post
Staro 13.01.2013., 10:50   #5615
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Sony lcd koji imam trenutno ima dosta dobru sliku-uvjet da je u prostoriji barem neko svijetlo.
Kod gledanja u potpunom mraku loš prikaz crne boje dolazi do izražaja, u toj mjeri da jako kvari sveukupni doživljaj slike. Plasmu kod sestre 50st50 u potpunom mraku je milina za gledati. Također i kada je upaljeno svjetlo slika je odlična (ambijentalni senzor pojačava svijetlinu slike pa niti tada plasma ne zaostaje za lcd-om-moj osobni sud)
Istina, nisam uspoređivao plasma vs lcd oči u oči. Naglašavam to jer se tada najpoštenije može ocjeniti neki tv. Naprimjer o ovom sony lcd-u sam imao puno bolje mišljenje dok ga nisam približio crt televizoru i pustio isti tv program paralelno.
Crt televizor pak koji imam (panasonic 32pl30d) sam uspoređivao sa lcd-om lg 26lv5500 i sa sony-em 32ex720. Crt ima bolju svijetlinu slike od 26lv5500 a sa sony-em 32ex720 je tu negdje. Treba reći da je lcd na maksimalnoj svijetlini praktično negledljiv zbog užasnog prikaza crne boje. Kako imam satelitski hd receiver mogu pustiti paralelno sliku hd kanala na crt-televizoru (preko scarta 576i rezolucija) i na lcd-u (hdmi 720p ili 1080i rezolucija)
Žalosno je da kod prikaza slabo osvjetljene scene ili krajobraza u sjeni hd rezolucija na lcd-u ne vrijedi pišljiva boba!
Crt tv-u na svojim maksimalnim vrijednostima kontrasta i svijetline uopće ne smeta kada je svijetlo u prostoriji ugašeno, isto vrijedi i za plasmu.
Loš vidljivi kut lcd-a uopće nije mana koju treba zanemariti jer ga čini nepogodnim za široke dnevne boravke, gdje više ljudi gleda iz različitih kutova
Po meni je jedna od ključnih stvari na plasmi taj infinite black pro jer derastično poboljšava sliku u uvjetima ambijentalne svijetlosti. Stoga da kupujem plasma tv ispod pany st modela nebi išao

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 13.01.2013. u 11:23.
darkijas je offline   Reply With Quote