View Single Post
Staro 12.01.2013., 13:41   #622
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Evo posto me vec par ljudi pitalo za usporedbu SGS3 minia s iPhonem 4, evo da napisem to i ovdje:

Rad, android i fluidnost, tu je iP4 bolji i ugodniji od minija.. Nije mini nest puno losiji od iP4, ali skuzi se razlika, par puta je mini zastao na sekundu dvije nakon malo jaceg kopanja i izlazaka iz tezih aplikacija, dok sam iphone imao godinu i pol i neznam dal je par puta stao na sekundu dvije..
Igranje po menijima ovo ono sve na miniju super radi.. I ima punooo vise opcija od iphonea..

Ogroman + za mini(android) je otvorenost i drag and drop
Jailbreak mi nije bio nest drag, zivciralo me to, a na androidu se "besplatne igrice" instaliraju na uz pomoc drag and dropa i copy pastea.. Kopira se .apk datoteka na mob i povuce preko wifia max brzinom i brzo instalira
GTA Vice City mi se jednom crashao u prvom danu kad sam instalirao kad sam pucao po ljudima, ali svaki drugi put je radilo kak treba(pokrenuo sam ga jako puno puta ), inace radi odlicno na max detaljima, dok sam na iphoneu imao malo malo lag sa GTA III prije par mjeseci kad je to bilo u modi.. Ocita je razlika u hardveru.. Jedino je mozda malo 8GB (4,4 GB dostupno) memorije na mobu, ali ide micro sd kartica i to je onda ok

Google play mi je puno bolji od apple storea, chrome mi je bolji od safarija i tak..

Na miniju, sve sto sam instalirao pokrece i super radi, na huaweiu ascendu Y200 koji sam imao dva tjedna nije bila takva prica, dosta igrica i aplikacija nije htjelo pokrenut.. Te je huawei, ne bi rekao cesto, ali dosta zapinjao u menijima dok s3 mini puno bolje radi..

I da, jos jednom moram pohvalit otvorenost androida, mogucnost skidanja i mjenjanja pozadina, glazbe i svega toga bez spajanja na komp i gnjavaze s iOS-om i iTunesom..

Kvaliteta izrade, sto reci, nije bas samsung plastican kak sam mislio da je dok sam imao stakleni mobitel.. Poprilicno sam zadovoljan, svidja mi se ova glosy bijela boja..

Kuciste, mislim da mi zadnja strana nece dugo izdrzati dok se ne izgrebe (vec je izgrebano i vidi se pod odredjenim kutem i svjetlu), jer mob povlacim po stolu i tako sam iphone jako izgrebao odzada..

Inace, od mobitela, poslije ekrana, najvaznija stvar mi je izgled, i tu mini jako dobro stoji..

Tipke su dobre, svidja mi se sto je tipka za back i izbornik na touch a ne kao na iP4 bas dugme, to me iritiralo, i lock tipka je na savrsenom mjestu..

Ekran na miniju je odlican, nisu boje izrazene kao na retini al vise nego zadovoljan sam vidjenim.. Puno je bolje nego na huaweiu..
4" je taman za dimenzije moba, dobro dodje tih pola inca vise , nije nesto veci od iphonea u dimenzijama, ali bolje lezi u ruci (imam poprilicno malu ruku jer sam visok 172 cm).. Dok se na stolu malo klacka dok pisem poruke jer je zaobljen, a to cesto radim, pa malo iritira..

Tipkanje i odziv su odlicni, sve instantno, nevidim razliku izmedju iphonea i njega..

Fali mi jedino ledica koja je bila na huaweiu za poruke i pozive, ali to cu prezivjet jer nije bilo ni na iP4..

Kamera je super, bolja nego na iP4, super auto fokus i sve, i ima vise opcija nego iP4 i huawei zajedno..

Garancija, 2 godine, veliki +, imao sam 2 iP4 i svaki sam prodao po isteku garancije jer mi je bilo bed imat mob od 2k kn bez garancije koji se moze pokvarit svaki cas.. Sad mi je dopizdio iOS, mislio sam da ce mi huawei bit dobar, ali preslabo je to i eto s3 mini mi je savrsena zamjena za iPhone

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline