View Single Post
Staro 12.01.2013., 12:30   #1
Darkic
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Question Thomson TG782i - spajanje na njega drugog routera

Pozdrav ekipi,

posjedujem THOMSON TG782i router koji sam dobio od T-coma sa ADSLom i MAXTVom.

Ovaj router se nalazi u jednom objektu, a do tog objekta sa nazovimo to lijeve i desne strane postoje po još jedan objekt i ispred svih njih i vanjski dio dvorišta.

Naravno sada ispadne da ni u jedno od ta dva objekta (lijevi i desni) nema pokrivenosti WiFi signalom, a isto tako u dvorišnom dijelu se nalazi i jedna sjenica u kojoj je naravno isto potreban WiFi signal

U te objekte bi trebao doprijeti WiFi signal jer mrežni kabel nisam baš u mogučnosti dopeljati do tih prostora.

Lijevi i desni objekt od središnjeg glavnog routera su odmaknuti cca. 10-15m kroz zidove.

Znači za ovakav način spajanja trebao bi još min. 2 ili 3 routera koji bi se mogli koristiti u tzv. repeater/bridge mode ako sam dobro razumio postove koje sam čitao.

E sada da li ovaj THOMSON ima mogučnost da se na njega kaći neki drugi router ili više njih koji bi radio samo kao proširivač WiFi signala.
Ako da na koji način on mora biti podešen.
Ako ne koji router ja mogu sada kupiti da radi priključen u Tcom mrežu, a i naravno preko njega MaxTV ili ti IPTV.

Dodatno što trenutno posjedujem još doma je Siemens SE515 koji koliko sam skužio ima repeater mode. Da li je moguče njega koristiti u kombinaciji sa ovim THOMSONOM ili nekim drugim ako mi potvrdite da se na THOMSONa ne može kačiti drugi router u bridge mode.

Znači kao prvo da li išta od opreme koju imam doma mogu iskoristiti te ako ne što savjetujete da pokupujem i naravno kako to sve postaviti.

Hvala unaprijed na svim savjetima.
Darkic je offline   Reply With Quote