@Ifaification
Malo da pomognem oko kupovina CAD stroja ...
Grafa je 99% nebitna za ACAD i bilo koja novija je prek i preveć.
HD3850 nije prelazila 40% zauzeća kod rotacija 3D modela (sa C2Q @3GHz zgrade sa 100 -tinjak stanova).
Usko grlo je CPU. Danas, bilo koja HD6550 (ili veća) vrti ACAD vez problema.
Što se tiče memorije, nikad, ali nikad nisam videl ACAD prek 6 GB, a i to je bil poseban slučaj.
Uglavnom je do 2 - 3 GB.
Za 3D modeliranje bitno je imati što više jezgri ili "jezgri" u Intelovom slučaju.
Vidim da je gore predložen i5 3570. i7 3770 je 200 kn skuplji, a daje 25 - 30% ubrzanje. Mislim da se isplati.
RAM barem 1600 MHz, što više to bolje, ali mislim da je 16 GB dosta.
Rijetko vidim da mi renderi idu prek 12 GB, a i onda obično zato jer sam nekaj zeznul.
Dok se renda na Intelu tak i tak se nemre nikaj drugo raditi (osim s manjim brojem threadova).
Adobe sa Photočopom CS6 ide na OpenCL, a za tih par filtera koji koriste OCL mislim da se ne isplati kupovati skupe grafičke.
Za OCL mislim da je 7750 sasvim u redu ...
VRay RT mislim da je isto OCL, a tu je AMD puno brži od nV.
Ja sam prije dan - dva zamijenil HD5850 sa 7750 (zbog što manje potrošnje).
Generalno, sa 5850 Ljubav i ja smo mogli (host + virtu) bez problema paralelno koristiti ACAD, Revit i Cinema 4D sve sa AA i nikakvih problema.
7750 (nisam mogel verovati) još fluidnije radi i OGL je skočil za 10%.
Ako se neko ne misli igrati preveć - 7750 je way to go - mala potrošnja i brža od 5850 (u ovim programima).
Uglavnom, barem 1GB 128b DDR5 minimum ...
SSD 120GB?
Imam na svojem od 60 instalirane Win, ACAD, Revit C4D, Word i pun k manjih programa i još 18 GB fraj.
BTW, slobodno uključi Win kompresiju diska.
Mislim da je kombinacija malog OS diska i velikog RAID1 polja dobitna za sve koji žive od rada na računalu ...
PSU - 600W? Čemu?
Zbroji sve komponente i dobiš možda 50% opterećenja (u full load -u).
Efikasnost je najveća oko 50% opterećenja i neko 400W ti je sasvim u redu.
Sretno!
P.S.
AE CS6 CUDA usporedba: