View Single Post
Staro 08.01.2013., 19:03   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Zašto bi bile spore? Neke će biti standarne u html5, a ostale će biti u nativne i full brze. Također nema razloga da bude neoptimizirano. Dapače, imaju cijelo iskustvo od androida, a i odrješene ruke.
Imaju iskustvo sa Androida da, koje bi ih trebalo poučit telefon mada ima sve što i računalo, ipak na kraju nije računalo. Određene stvari moraju biti redefinirane.

Druga stvar, kad se radi OS koji bi trebao radit na 20-25 različitih mobitela, mene zanima kako oni to misle ostvarit. Pa Cyanogenmod za svaki uređaj ima po jednog developera, koji se bakće sa određenim hardverom, određenim limitacijama, radi točno određene optimizacije, a oni misle jednim OS-om udarit i pokrit sve muhe. Nije mi jasno na koji način bi to moglo i trebalo radit dobro i stabilno ako već neće biti užasno sporo. Developeri na xda uvedu par sitnica u kernel, pa ti instaliraš kernel pa vidiš da stvari ne rade baš najbrže samo zbog tih nekoliko gluposti... Zašto iOS tako prokleto dobro i fluidno radi na iPhoneima? Pokrivaju maksimalno tri uređaja odjednom, i nemaju pola featurea koje nudi Android. Recimo 3GS podržava zadnju inačicu i ima samo 256 MB RAM-a, dok GSS3 nije dosta ni 1.5 GB za JB.

E da, i sučelje je trenutno (bar po onom videu) glupo i neintuitivno. A kako si i sam rekao, možemo sa svakom novom inačicom očekivati drugačiji GUI.
tutix je offline   Reply With Quote