Citiraj:
Autor coconut
Ne bih preporučio WD i Seagate gotova rješenja jer su skloni kvarovima, prvenstveno elektronike. Jedini način da spasiš podatke je da izvadiš hard i staviš ga u konfu, ali pritom gubiš garanciju.
WD ima još jednu manu - hardversku enkripciju podataka. Ne radi se o svim modelima, ali neki to imaju i to po defaultu! U slučaju kvara, ni Isus Bog ne bi izvadio podatke s njega.
Preporuka za kvalitetno externo kućište (npr. neko IcyBox) i najobičniji hard iz trgovine, kapaciteta po želji. Pokušaj izbjeći WD Green jer u zadnje vrijeme ima dosta prijava kvarova na njima.
|
Vjerojatno si prešao preko toga da ne želim extra napajanje.
Imao sam prije Verbatime-a HDD WD 640GB (koji je sad u kompu), i externo kučište
Sharkoon, ali kako sa diskom surfam od sobe do dnevnog plus ponesem sa sobom do frenda itd., ne da mi se iskreno vuči prvo napajanje, pa onda još kućište + HDD ima svoju težinu i sve u svemu kad sam uzeo Verbatime vidio sam koliko mi sve to olakšava stvari (HDD+USB kabel i to je to)....nadam se da me razumiješ.
Imao sam i sa tim kučištem i HDD isto problema jer mi se dešavalo da jednostavno prekine vezu, ne samo na TV već i na kompu.
Moguće je da je do kućišta jer evo HDD mi je u kompu već dosta dugo i nikakvih problema...ali eto ne da mi se probavat opet iako sam svjestan da je financijski najisplativije.
OK...onda neka preporuka 2.5", a da nije WD ili Seagate ?