View Single Post
Staro 08.01.2013., 13:05   #53
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova

@srale

sto te muci ovdje, kod fractala te eventualno silencia?
Ovdje me muči ti plastični poklopci i općenito njihov način zatvaranja/otvaranja. Plastičan gornji dio. Cijena.

Općenito me smetaju rupe na bočnoj/gornjoj stranici, mislim kome to treba? Danasnji procesori/grafe su hladne, dovoljan je jedan 120mm za odsis, i eventualno jedan na dnu za dobavu. Ali ne, moderno kućište današnjice treba imat mogućnost montaze minimalno 10 ventova

Fractal-rupe na bočnoj i gornjoj stranici, losa zvučna izolacija, previse plastike, način fiksiranja bočnih stranica.

CM- On mi se nekako činio kao najbolji izbor, ok desing (vizualni i funkcionalni) i onda vidim način fiksiranja bočnih stranica, kao na MS kućištu za 150 kn sa napajanjem.
I sad se naježim kad se sjetim bočnih stranica na CM690, to se pigalo gore nego na MS industrial kućištima, a ni ove mi ne izgledaju puno bolje.
Prednja stranica je aluminijska, ostatka je plastika.

Tak da kad sve zbrojim i oduzmem, sva tri kućišta kosta >1000kn, a realno ne vrijede tih para nikako.IMHO

Sve ove zamjerke su prizašle iz čitanja i gledanja slika/reviewa, ni jedno kućiste nisam (još)imao priliku vidjet u zivo, ali dovoljno je na slikama vidjet neka (loša)rijesenja

Moj Cosmos me razmazio svojim aluminijskim(debljina 2mm) stranicama, koje su pojačane čeličnim okvirom,+moja guma od 3mm i na to onaj noise absorber= jedna stranica tezi 3,2 kg.
Nadalje način zatvaranja je genijalno rijesen, tak da je stranica doslovno hermetični zatvorena sa ostatkom casea i sto je najbolja priča, taj mehanizam je neunistiv. Moj nakon 5 godina starosti kućišta i bezbroj otvaranja i danas otvara/zatvara kao i prvog dana.
Prednja vrata 3mm aluminij u kombinaciji sa pleksijem, općenito cijelo kućište je izvedeno u jako robusnoj i čvrstoj kontrukciji, vidi se da se nije štedjelo. Na kraju je je cijena bila takva kakva je bila.
Na stranu da kućište nema mana, ima ih i to poprilično retardiranih, ali vecina njih je ispravljena u režiji prijašnjeg vlasnika i poslije toga mene.

Sve ovo pisem čisto da stekne uvid kako je to kad imate kvalitetno kućište i onda gledate ova nova, koja kostaju 1000+kn i vidite tako losa rjesenja pojedinih djelova

Ako ima sta bolje, ajmo rec da lova nije problem, slobodno predlozite

Znači minimalistički dizajn, midi, sto kvalitetnije i sa sto boljom "silent" filozofijom.

srale7 je offline   Reply With Quote