Bok!
Novi sam na ovom forumu za kojeg sam sazno preko frenda i malo sam cito al ima stvarno previse tema,pa sam uso u "ovu" koja me i najvise interesira posto kupujem novi lap a bilo bi mi drago ako bi ovdje saznao jos dodatnih informacija od ljudi koji se stvarno kuze u to

Radi se o tome da sam odabro neke laptope koji swu vise manje podjednake konfig. al razliciti brendovi i razlicite grafe. a u to sam manje upucem jer sam do sad imo samo samo jedan komp Acera 3g..i mogu rec da sam bio zadovoljan...Da ne duljim prvo sto me zanima je :
1.Dal ima neka velika razlika u "fizickoj kvaliteti"
TOSHIBA,DELL,ACER,HP i LENOVO
2.Zanimaju me procesori(ako gledam i5 ili i7) kolko je potrebo imat RAM-a 4-6-8 GB i o cemu ovisi njihov broj i dal je potrebno da budu natrpani do ibera 8/8
3.Usporedjivo sam graficke na onim str. "notebookcheck.net" al djabe mi to kad se ne kuzim u taj dio informatike...pa me zanima koja je bolja od druge =
AMD 7650 vs AMD 7670 i Nvidia G. 630 vs Nvidia G.640 ( ako se gleda veci numericki broj onda je normalno da su jace ove sa vecim brojme al zanima me kolko i dal su to bitne razlike)
4.Vec je neko spominjo ukupnu memoriju grafa. 1 i 2 gb. zanima me jel bitno da graficka bude jaca tih 2 GB. ili je sasvim dovoljno i 1GB...(kao kod Della npr.) znaci vezano za igranje pitam....
5.I usput ako neko ima iskustva pa kaze u svoje ima za gaming koja je bolja grafa.
AMD ili GeForce....
6.I dali je i kolko bitan procesor i hdd za igranje na lapu mislim,dal su oni nuzno povezani ili samo sve ovisi samo o grafama?
7.
"Sabirnica " veca - manja...?! ako bi mi neko mogao taj pojam objasnit i zasto je to bitno?
8.Sto bi trebo gledat kod novih laptopa kojeg bi kupio sa DDR3 RAM,da bi kasnije mogo jos pristekat ovaj novi SSD ?
9.Dali se "gusi -usporava" lap ako recimo imam 1 TB harda a isoristio sam ga pola i vise mi netreba i kolko je potrebno ostavit slobodnih GB na C-u gdje su mi recimo win. bili 7 i 8 da bi lap mogo normalno radit...
10.I sto se tice garancija kod kojih se modela najvise ne isplate i po godinama i po cijeni ako se kupuju nakandno ako neko slucajno zna ( i ovo za dell da nakon 2-3. g s e placaju ruke jel to stvarno provjereno=istina?)
...
Hvala vam unaprijed kolko god ce vas odg. neznam jel je ovo opce i tema za to al velim tek sam novi pa me usmjerite nemojte mi zamjerit.
Zivjeli