View Single Post
Staro 03.01.2013., 23:55   #270
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Zna li netko kakav je postupak kad se u Poštanskom uredu carinjenja otvara paket (i eventualno carini)?
Znam da budu prisutni carinik i djelatnik pošte, no zanima postoji li nekakva evidencija, kada je pošiljka otvarana i tko ju je otvarao? Ili smo i po tom pitanju banana država.

Naime, u roku od nekih 2 tjedna iz paketa su mi ukradena 3 predmeta! Konkretno radi se o košarkaškim dresovima.
Prvi put mi ih je u paketu bilo 6 u umjesto 7, a danas 6 umjesto 8! Kod prvog paketa sam mislio da možda prodavač nije poslao taj jedan, no onda sam ih sve skupa izvagao i težina ne odgovara onoj na pošiljci (manja je točno za taj jedan)! Isto tako i količina (7, a dobio sam ih 6).
Lik je očito rekao "Neću mu cariniti, ali ću jedan pokupiti sebi"! Riječ je o NBA dresovima, svi su različiti i iste veličine, tako da je jasno da nije riječ o pošiljci komercijalne naravi.
Rekao sam ajde, nek je uzeo, teško da mogu što napraviti, neću ni pokušavati ništa, iako nije riječ o maloj vrijednosti.
I danas sam baš zato otvorio paket u pošti ispred službenika - a ono, opet ukradena 2 dresa!
Može li mi moja pošta napisati nekakav dopis gdje svjedoče da je pošiljka otvorena ispred njih? Pa da s time idem u Poštanski ured carinjenja?
Jel imao tko slična iskustva? Znam da vjerojatno neću ništa postići s obzirom gdje živimo, ali pokušat ću i preko medija i Udruge za zaštitu potrošača pa nek se bar zna. Jer to je sramotno.

Ja sam bio spreman platiti carinu, zato sam i naručio više dresova zajedno.
Ali lik je očito za kompenzaciju sebi pokupio 3 komada!

Zadnje izmijenjeno od: bjede. 04.01.2013. u 01:25.
bjede je offline   Reply With Quote