Gospodo, tražim savjet, mislim da je ovo najbliža tema jer se djelomično radi o garanciji.
Dakle imao sam mobitel Galaxy s2 u osrednjem stanju (bilo je ogrebotina i oštećenja po kućištu) s garancijom do 07/2013. Prodao sam taj mobitel s namjerom da dodam nešto love i kupim isti takav, dakle Galaxy s2 novi nekorišteni s 2 godine garancije. Našao sam oglas s prodajom novog zapakiranog uređaja s garancijom od jučer (02.01.). Dogovorio sam se za primopredaju danas ujutro.
Našli se jutros kod Arena centra, reativno se obojici žurilo (meni na posao, njemu očito jer je muljator) tako da sam ja na brzinu pregledao jel sve ok, IMEI i garanciju, dal mobitel radi. Sav mob je bio u folijama, slušalice i punjač novi, sve izgledalo tip top. Pošto se činilo u redu, platih čovjeku i to je to.
Dođoh doma popodne i nađem na mobitelu jednu malu ogrebotinu na kućištu, koju nisam mogao vidjeti ujutro jer je preko ekrana i tog dijela kućišta bila ona folija. Uglavnom skužim da mobitel nije kupljen jučer nego je nešto malo stariji. Na prvi pogled on je kao nov, ali ono kaj je mene mučilo je garancija, koja sigurno nije od 02.01.2013. Stanje uređaja je onakvo kako sam tražio, ali me muči ta garancija, jer ne znam od kada zapravo traje, i jel je uopće ima.
Nazovem lika od kojeg sam kupio i on mi bahato odgovori da je mobitel nov, da je dobiven u Mihić mobu kao zamjena za drugi uređaj jučer, i da slobodno zovem njih i njega ne maltretiram. Naravno, ja upravo to i napravim
Odem do trgovine, i žena pretragom nađe da je mobitel kupljen za produženje pretplate u 06/2012. Napiše mi novi račun, nanovo ispuni garanciju tako da imam čiste papire s garom do 06/2014.
Ono kaj mene sad muči je dal da prijavim ovog lika policiji? Definitivno ću vidjeti da ga prijavim njuškalu, ima još nekih oglasa (auto npr.), ali pošto imam staru garanciju s krivotvorenim datumom, sliku oglasa gdje navodi da je sve novo kupljeno jučer, jel to dovoljno da policija nešto poduzme? Cilj mi nije povrat love ili nešto slično, jer za cijenu koju sam platio sam dobio odgovarajući uređaj, ali ne želim da takav mamlaz nastavi dalje varati ljude. Očito se jako potrudio oko stavljanja folija, pakiranja, krivotvorenja garancije da mu izgleda nije prvi, a vjerojatno ni zadnji.
Ima li netko iskusniji kakav savjet?