Pozdrav!
Trenutno pokušavam osposobit komp ''iz doba Isusa'' od susjeda i malo sam zaštekao.
Opis konfiguracije je na ovom linku http://txtup.co/BgwxJ (izvađeno sa AIDA64).
Naime, komp je bio u upotrebi donedavno ali radio je katastrofalno sporo a ponekad i nikako pa sam se ponudio da ga malo ''osvježim'', e tad sam ''položio''

.
Prvi problem koji sam već i rješio bio je HDD od 20 GB koji je imao na sebi 68 % BAD SECTORA pa je otišao u otpis i zamijenio sam ga drugim od 60 GB koji nema ni jedan BAD SECTOR.
Super, pomislih, ubacim CD od WIN XP, odaberem opciju FORMAT (ne QUICK FORMAT) i započnem instalaciju. Instalacija se jedno 5 do 6 puta zaredom zaustavila uvijek na 53 % , kada sam sve drugo pokušao i nisam više znao što bih rekoh idem još probat na QUICK FORMAT i kad ono instalacija uspjela, neam pojma kak al rekoh hvala Bogu.
E a sad dolazimo do
onog glavnog problema,
dakle friški Windowsi XP Professional 32-bitni su gore i takoreći nisam još ni instalirao nijedan driver, slika se smrzne nakon nekih 5 do 7 minuta od podizanja Winsa, i tako svaki put dirao (radio) nešto ili ne i tako ostane, ništa više ne reagira. Resetiram, probam opet, ista stvar, i tako unedogled.
Probao sam pokrenut u SAFE MODE WITH NETWORKING, tad se ništa ne smrzava i radi sve pet.
Pratio sam temperaturu procesora, ide max do 65 stupnjeva što mislim da je podnošljivo.
HDD kao što rekoh nema BAD SECTORA.
Neam pojma što da još provjeravam i di da više gledam.
Pomagajte, da se riješim te kante što prije.