Evo ja sam jučer nabavio HTC 8X, pa da napišem par dojmova i impresija.
Inače, nisam novi u WP svijetu jer sam koristio Omniu7 godinu dana i bio izrazito zadovoljan kako sa uređajem tako i sa OS-om. Čisto iz znatiželje tokom ovog ljeta se prebacujem na Android i na HTC EVO 3D. Od početka su me smetala trzanja, zastajskivanja u radu, iskreno nisam bio navikao na to i OS mi je djelovao neoptimizirano, neke su me stvari smetale i nikad se do kraja nisam mogao priviknut na njega. Za razliku od OS-a EVO 3D je pravi muški telefon. Robustan, kvalitetan, težak! Nakon EVO-a nabavljam XPERIU S koju sam imao 3 mjeseca.
8X sam uzeo ponukan dobrim iskustvom sa Omniom 7.
Prvo sam primjetio odlično unibody kučište sa nekom vrstom gumirang premaza koji spriječava klizanje iz ruku. Materijal djeluje kvalitetno i gledajući ga mobitel izgleda kao isklesan iz jednog komada (što i nije daleko od istine), škripanje i savijanje nisam prijmjetio do sada. Dizajn neću previše komentirati je je stvar ukusa, no meni djeluje odlično. Rubovi telefona su tanki i konusni, odnosno "zašiljeni" pa sam telefon djeluje tanak i ekskluzivan. Prednjim djelom dominira zaslon i 3 kapacitivne tipke na dnu te front facing camera. O zaslonu i responzivnosti ne treba trošiti riječi jer mislim da predstavlja sam vrh trenutne ponude.
Od opreme u paketu nema baš puno. Punjač sa usb kabelom i ne baš kvalitetne slušalice, uz ključić za umetanje micro sim kartice je sve što dobije uz telefon.
O OS-u neću previše trošit riječi jer je vć podosta rečeno, samo da potvrdim da push notifikacije rade dobro, od free messangera, najbolje mi djeluje WhatsApp, dok Viber koji je još uvijek u beti ima bugova, no meže se koristiti. IE mi je onako na prvu, brži od bilo kojeg browsera na androidu. Nisam primjetio zastajkivanje, čak i pod opterecenje, rad je fluidan i ugodan.
eto, ako netko ima još pokoje pitanje može pitati...