View Single Post
Staro 27.12.2012., 12:48   #4670
Doomsoul
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Vlasnik sam laptopa Acer aspire 5542G. Od kad sam kupil taj laptop s njima imam samo probleme koji su sljedeci:

1. Kvar 29 Ožujka 2010 (Matična ploča)
2. Kvar 14. Travnja 2012 (Matična ploča)
3. Kvar 02. Listopad 2012 (Hard disk)
4. Kvar 12. Studeni 2012 (Grafička kartica, Novi hard disk)

1. kvar
Kvar se dogada veoma brzo nakon kupnje 17 Veljace 2010. Nakon toga dolazi do manjih problema koji nisu toliko bitni jer su obično bili ili pregijavanje tokom ljeta ili nemgoucnost nošenja laptopa izvan kuče tokom niskih temperatura jer bi se smrznuo.
2. kvar
Ponovno odlazi matična ploča ali se također laptop pregrijava jako često problem se javlja i nakon povratka s servisa (problem ostaje te je jos uvijek pristuan do kvara broj 4).
3. kvar
Hard disk radi. Sat vremena kasnije pokvari se te mu se nemože niti prek live linuxa pristupiti. U servisu ga mjenjaju novim hard diskom.
4. kvar
10 dana nakon što ga ponovno dobijem iz servisa računalo se još uvijek pregijava. Te dolazi do rušenja GUI-a u prosjeku svakih 10 minuta popračeno porukom grafička vam se srušila no uspijela se ponovno pokrenuti. Prije nekoliko dana sam dobio poziv iz Links-a (ko njih sam kupil laptop, ali ovlašteni servis je MR) te me pitaju dali želim platiti spašavanje podataka s hard diska jer se ponovno pokvari (prije samo nekoliko dana kada je zamjenjen novim u servisu)

U međuvremenu sam poslao mail i linksu i MR da tražim povrat novca ili novo računalo jer:
a) pokvarilo se 3 puta unutar 7 mjeseci
b) očito ga se nemože ispravno popraviti

Na kaj od MR-a dobivam odgovor pošaljite računalo na servis, a od linksa da kontaktiram MR. A sada nedavno nakon što sam opet poslao mail da mi se budeju javili s riješenjem problema te mi danas dolazi mail da nek kontaktiram MR.

Pa me zanima kaj da radim da dobijem novo računalo koje radi jer mi se više neda j***** s polovnim servisom i sl. Računalo je još pod garancijom no čul sam za slučajeve gdje kupce navlače sim tam dok im garancija ne istekne. Ako treba kontaktirati državni inspektorat ili nešto slično slobodno stavite linkove iako sam i sam smatrao kontaktirati udrugu potošača te napraviti prijavu u državnom inspektoratu počektom sljedeće godine, a do kraja godine ću probati prikupiti još dodatnih informacija

Zadnje izmijenjeno od: Doomsoul. 27.12.2012. u 12:58.
Doomsoul je offline   Reply With Quote