To ti je razlika izmedu Juda, BJJC i MMA. U Judu se ide da sve bude cisto i tehnicki a u ostalima nema pravila. Ti u Judu imas svega par sec da izvedes gusenje i sudac ga moze prekinut ak nije cisto, recimo ak je ruka prek brade a ne vrata ili na giljotini ak se uvijas prema nazad dok ga drzis, to je zabranjeno je je to vec poluga na kicmi.
btw. jer vas drilaju na disanju, ubiju vas pa vas natjeraju da lezite na ledima i trbuh, prsa, grlo disanje i varijacije sa zadrzavanjem i sl.?
Kod nas nije bilo nikad ozljeda koje su retultat zahvata ili poluga, gusenja i sl. Najcesce zbog sudara jer je bila mala dvorana.
Hehe, trebas osjetit pravu zujalicu i vrtuljak kad ti zakelji u bradu. Ja sam na prvoj borbi bio izudaran ko budala, dve runde me frajer maltio i naravno da mi je razbio nos kaj sam mu na kraju vratio i bio sretan jer i on krvari. Nakon toga je doso trener i reko dobit ces ga drugi put na sta sam mu ja reko mozda i otiso rigat. Nakon toga me uzeo na pik i drilo me ko budalu, 4 runde sparinga sa tadasnjim prvakom RH i sl. jer sam trebao rec da ubit cu ga. Lokomotiva i ti treninzi su mi iskustvo nezaboravno.
Najgora stvar kod tih treninga je kad prestanes i pocnes se debljat ko budala nevjerojatnom brzinom.