Citiraj:
Autor Michel
Jedno pitanje , valjda je uredu pitati u mma temi.
Za vas koji treniraju borilačke kao mma, ako trenirate na rekreativnoj razini
koliko vam ostaju ozljede tipa modrice , i "kugle" na nogama. (Znaći kad se udara daleko od maksimalne snage , čisto ono da se napravi kontakt)
Ja sam u rekordno kratkom roku zaradio i to na demonstraciji u kojoj se nisam smjeo braniti bol u grlu od 2 i po tjedna nakon gušenja,
pa jedan jaki udarac po nozi je završio sa nekakvom izbočinom koja nakon mjesec dana pauze se još može napipati.
I u take-downu je kolegi ostalo koljeno podignuto , pa sam prsima naskočio posred koljena i to je bilo prije 2 mjeseca, i svaki dan me malo zaboli.
Znaći pitanje je da li se ovakve ozljede kasnije lakše zacijeljuju, jer ovi mi gore koji su dugo godina govore da je i njima tako bilo u početku ali da se kasnije tijelo adaptira i da te neke stvari koje bi prije trebale puno više vremena da zacijele da im sada treba kraće. I to su još ovi što se profesionalno bore i udaraju momački.........
|
Znam kako ti je. U ovakvom sportu ozljede su neizbježne. Ja sam imao bolove u grlu od rnc-a i gillotine i po mjesec dana. Skoro slomljen nozni palac, nastradao mi je i zglob na ruci itd.
Sto se leg kickova tice s vremenom ce biti bolje, istina je da se tijelo adaptira.
Usput, vidim da si iz Dubrovnika pa me zanima gdje treniras MMA (navodno je samo jedan klub u Dubrovniku)?