Citiraj:
Autor estugarda
Hoćeš reći da se u T-mobile izlažu testni primjerci s defektima?
Daj malo objasni kako to kompanija pokušava uštedit na nama? U prodaju šalju defektne preproduction primjerke?
Zanimljiv ti je post, ali skroz nedorečen.
Na koju sliku misliš? Ako ti je kroz ruke prošlo puno Samsung S2/S3/N1/N2 uredjaja; kakvo je tvoje iskustvo s displayima?
I najvažnije, gdje i na koji način kod nas se može kupiti, recimo Note2, bez spomenutih nedostataka?
|
Ne znam kako, al na dosta mjesta si falio moju misao.
Ne, to što se izlaže u VIP-u, TMobileu, etc. nije defektni primjerak. To je sample, u koje obično idu nešto lošiji dijelovi, jer se i naprave prije produkcijskih primjeraka.
Kompanije štede na nama, našem tržištu stavljanjem starijih dijelova (HTC stavlja S3 umjesto S4 procesora recimo, iako sam ja uspio uhvatit S4), za Samsung ne znam, ali to se obično zna manifestirat da se uređaj pokvari, pa mu recimo treba promijenit matičnu ili ti daju novi uređaj (jednostavno dijelovi lošije kvalitete, znam da je S II imao problem sa matičnim kod nas, pa je dosta ljudi minjalo, dok je sa S III situacija bolja). Može bit greška u proizvodnji, al opet se na HTCovom primjeru vidi kako nam šalje defektne primjerke, tako da bi ljudi u početku prodaje promijenili i po 4-5 OneX modela dok ne bi dobili funkcionalni.
Na jednu staru sliku koju sam objavio po povratku sa predstavljanja SGC.
Nikad nisam toliko promatrao display koju nijansu bijele ima. Uvijek mi je bila važnija crna, tako da ti to stvarno ne mogu ocijenit.
Pa bilo gdje da ga uzmeš (VIP, TMobile, Smartson...) trebao bi imat isti primjerak kao svi, ali on se može vrlo lako razlikovat u kvaliteti (naravno na bolje) u odnosu na sampleove koje probaješ, tj koji su izloženi.