Vrtio sam i ja. I jednu i SLI. Također na LGA2011 konfi s i7 3960X.
Sad malo gledam i je, tu negdje oko 200W potrošnja samo grafe.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774
Ako je idle stroja ~130W a load pod Furmarkom ~410 razlika je 280W. Time da Furmark malo optereti i CPU.
No opet, iskreno osobno ne bi spajao i7 3960X + 2x GTX680 na 650W PSU za 24/7 rad.
Na kraju krajeva samo te dvije grafe izađu 8k kuna. Ako imam tolike pare za grafe imam i kojeg soma-soma i po za napajanje od ~800W.
A vezano za potražnju za snagom. Pa high-end CPU se i dalje vrti oko 100-130W. High-end grafe su i dalje na oko 200W. Istina smanjuje se proizvodni proces i jedinična potrošnja, no u isto se vrijeme trpa veći broj tranzistora pa je potrošnja i dalje tu negdje s prethodnom serijom.
Dakle raste snaga odnosno omjer snage i potrošnje pada. Pa sad netko tko ne uzima baš High-end komponente ima nižu potrošnju a iste performanse kao kod ranijeg kompa s High-end komponentama. No ako uzimam stalno High-end komponente tada mi je potrošnja računala konstantna.
Recimo imao si HD 5870, zatim HD6970 pa si prešao na HD7970. Nemaš ništa štedljiviju grafu, samo bolji omjer performansi po vatu.