Citiraj:
Autor FRipper
|
Zato jer sam mislio da je ona verzija s dva venta

:
235 x 111 x 38mm
Bila bi mi preduga i ne bi stala u kućište. U onaj se prazan prostor na slikama kućišta, pored ODD bay-a, montira napajanje i kablovi izlaze točno negdje u ravnini slota za grafu (
OVAKO, samo je moje napajanje ipak malo kraće pa ima koji cm više prostora).
Maksimalno što sam imao unutra je GeForce 9600GSO koja je bila duga 220mm i bila je "pain in the ass" jer je upirala u izlazne kablove od napajanja i jedva se ukopčavalo dodatno napajanje. Ni sadašnja HD4770 nije puno bolja, ali ima 1cm više prostora što je taman da se može normalno uštekat dodatno napajanje
I bez obzira na to što je ovaj MSI ipak kraći model, VTX3D V3 je još kraći (zato bi ga rađe uzeo nego V1), a uz to je i tvornički OCan model (koliko vidim, taktovi su 1100MHz GPU / 1250(5000)Mhz memorija). Pri tome ni jedna od navedenih grafa ne izbacuje zrak van iz kućišta, iako MSI izgleda tako. Pažljivijem promatraču neće promaknuti da je to samo šminka, a heatsink koji se nalazi ispod ima takva rebra da topli zrak vraća u kućište.
Realno gledajući, jedina grafa od svih do sada navedenih koja bi možda izbacila dio vrućeg zraka iz kućišta je ova PALIT GTX650Ti jer ima rebra hladnjaka tako okrenuta da bi dio vrućeg zraka možda i izašao kroz backplate grafičke.
Citiraj:
Autor PURSUIT
Mislim da ti se ne isplati dati 200 kuna više za GTX 650ti.
Dobro si primjetio da su HD 7770 uspoređivali sa core clockom od 1000.
Imam baš tu VTX3D HD7770(V3) koja radi na 1100/1250.
Da si za tih 200 kn više dobio HD7850 onda bi ti se i te kako isplatilo
|
Što se tiče dileme GTX650Ti vs. HD7770, dodatna je fora u tome što se očito svaka GTX650Ti da "nasviriti" na više od 1GHz, a uz to ima i malo veću memorijsku propusnost (mema 5400GHz DDR5) pa bi na kraju ipak trebala biti brža, bez obzira na OC-anu 7770. Uz to, koliko vidim u IDLE-u je obično nešto hladnija od HD7770 što nije loše s obzirom na moju situaciju s kućištem.
BTW, koliko ti je bučna ta VTX-ica V3 i koliko se grije? Taj model mi je nepoznanica po tim stvarima jer ga nema testiranog nigjde na netu (čak ni na forumima).