View Single Post
Staro 20.12.2012., 17:12   #1580
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Za koji dan mi stiže SG SII vjerojatno sa gingerbreadom. Nemam ni malo iskustva sa smartphone-ovima, ali sam malo čitao ovu temu. Odmah bih ga update-ao na neki noviji software, ali da je official. Odn, ne zanimaju me neki custom tipovi, osim ako me netko ne uvjeri u suprotno. Znači default ICS ili JB. U biti, recite mi što je najbolje učiniti za navedeni uređaj a da se prije svega unaprijedi brzina, funkcionalnost i smanji potrošnja struje, a za dizajn, manje više, bar zasad. (Ili da ga ostavim na gingerbread-u?) I ako mi možete linkati neki tutorial kako to najbezbolnije napraviti. Čitao sam ovu temu, ali malo je preduga da bih je od korica do korica čitao, izbjegavajući beskorisne postove. Tražilica mi nije pomogla. Hvala na trudu.

Ako želiš da ti baterija duže traje onda moraš na neki costum rom.

Ja sam trenutno na JellyBam romu. Radi se o Androidu 4.1.2. Odabrao sam taj rom jer ima touchwiz 5 launcher (orginal od samsunga) jer volim da mi mobitel donekle zadrži specifičnost proizvođača, a i TW 5 je miljama bolji od prvotnih inačica tog launchera

Koristim trenutno Siyahov kernel koji se meni osobno po potrošnji baterije pokazao nešto bolji od Dorimanxovog. Također sam flešao xxlpx Modem (ili radio) za primanje signala prema preporuci kolege xlr - a i troši mi nešto manje baterije i imam bolji signal nego orginalni koji je došao s jellyBamom.

Većina ljudi se boji gubljenja garancije zbog stavljanja drugog roma, ali vrlo lako se mob vrati u "tvorničko stanje" ako bude potrebno ga nosit na servis.