View Single Post
Staro 19.12.2012., 17:20   #301
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Zellenny Pregled postova
Autor: Moj Servis
Prije nego nekoga popljujete javno sagledajte sve činjenice jer ovako ispadate vrlo bijedni:

Predlažem svima da pročitaju komentar servisera u našem sustavu provjere radnih naloga: http://www.mojservis.hr/provjera.asp?sn=98269233Q

U očekivanju vaše isprike ovdje i na pc ekspert forumu
Pozdravlja Vas MOJ SERVIS Team:
opis kvara: Dok je baterija imala kapaciteta uređaj je radio normalno ali se ne može više napunti.
komentar servisera:

usluga:
1. Prijenosnik je otvoren, te je primjećeno da prijenosnik već otvaran. Izgorio je ulazni krug napajanja. Nedostaje ulazni tranzistor, vidljivo oštećenja vodova na matičnoj ploči. Pokušan je popravak matične, no nakon reparacija ulaznog naposkog kruga, blokirano je 5V za paljenje, što je vjerojatno uzrok upravljački čip.
2. Korisnik je kontaktiran te je odustao od popravka. Naplata dijagnostike servisa.

Dakle gore se vidi c/p primke pa na sugestiju servisa ćemo to prokomentirati.
U dijelove koje fale ne želim ulaziti jer nitko ne može dokazati da su to oni skinuli.
No, kaže gore da je prijenosnik radio dok se baterije nije ispraznila
Prema tome problem s prijenosnikom je bio u "ulaznom dijelu napajanja" zove se system charger.
Nakon što su problem otklonili kolege su došli do zaljučka da je blokirano 5v za paljenje. Pretpostavljam da su došli do zaljučka da je neispravan "system power 3/5v" To je čip koji i ujedno fali na ploči od kolege zellenny, u ovom slučaju tps51125
Ispravnost sklopa je neophodna za rad bilo na bateriji ili na punjaču, pa prema tome ukoliko je laptop radio na bateriji kada je zaprimljen taj sklop je isto tako bio ispravan.
Dakle da pojasnim još jedanput "system charger" osim za punjnje baterije odgovoran je za prebacivanje baterija-punjač, mjerenje struje s strane punjača te s strane baterije.Ukoliko laptop radi na bateriji ne može biti problem s system power sklopom. Problem je bio s sklopom za punjnje ili eventualno power menagment čipom.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ovo sam neki dan iskustio na vlastitoj koži. Trebao mi je flat kabel za jedan SE mob i kontaktiram ovlašteni servis imaju li slučajno taj dio raspoloživ te ako imaju koja je cijena za isti. Odgovor je bio baš ovo što si naveo.
Vele imamo no ne možemo vam ga prodati nego morate dati uređaj na dijagnostiku kvara, pa onda nakon ustanovljenog kvara mi zamijenimo neispravan dio.
Politika servisa u kojem si zatražio ponudu, probaj s drugim ne vjerujem da svi rade tako.

Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 19.12.2012. u 17:50.
Alvin je offline   Reply With Quote