Citiraj:
Autor Pupo
Nemojte baš pretjerivat, amerika ovo, amerika ono. Pogledajte malo po forumu pa će te vidjet s kakvim napajanjima ljudi voze jednu grafu. Da je minus što nema, je, al sad opet koliki postotak ljudi vozi SLI/CF?
|
To mislim u slučaju da ja kupujem takvo napajanje, zbog (planiranja) nabavke 2 grafičke.
Znam s kakvim napajanjima ljudi voze jednu grafu i što se mene tiče - nek voze
Meni je blesavo uzimat "malo jače" napajanje kao zalog za budućnost jer nemam uvijek najnovije i najbolje komponente i ne trebaju mi. Nema mi smisla iskipat brdo para za takvo napajanje i onda ga furat na 30-40% snage s jednom grafičkom (ako uzmemo u obzir da je ona najveći potrošač). I kad bih uzimao opet za par godina nekaj novije, osobno bih riješio i napajanje - ne bih ga ostavio za buduću konfu.
Da se vratim na PCI-e konektore; Komotno su mogli ubacit još i 2 dodatna PCI-e kabla za Molexe, pošto se ipak radi o modularnom napajanju (pa kome treba, nek si prišteka) i 650W na +12V što je ohoho snage

Netko bi rekao da možda nisu zbog cijene izrade, ali budimo realni - njihova izrada vjerujem da ne košta niti 2 kune
Ovo se općenito tiče napajanja takve klase i snage.
Citiraj:
Autor MAGARAC
Ogranicavaju korisnika ali s druge strane ga prisiljavaju da kupi jaci model ak zeli vise konektora.
|
Upravo to. Ili kao jeftiniju opciju prištekavat Molex->PCI-e adaptere.