View Single Post
Staro 18.12.2012., 15:35   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Imam iskustva sa WebTehom, sa developerske strane. Ide onako, zbrda zdola u natuknicama:

- vrlo dobra dobra dokumentacija - par grešaka i bugova, ali sve u svemu relativno brzo reagiraju na bugove (za razliku od ZABA supporta kojem je trebalo 5 mjeseci da isprave trivijalan bug)
- nemaju sve testne kartice - testiras sa VISA i MasterCard karticama, Diners/AMEX nista (nije dealbreaker, al' nekad je potrebno, kao npr. sad kad AMEX ima 10% popusta)
- problema sa serverima u nacelu nema (minimalno ima, jel), mislim da se sad cijela firma nekud seli pa povremeno dodje do nefunkcioniranja PG-a
- preporucam direktnu implementaciju, mozda je nesto kompliciranija za izvest, ali puno vise je user friendly od redirectanja na njihov payment sustav pa redirectanja nazad
- support relativno brzo odgovara, pogotovo ako ih gnjavis telefonom
- admin interface za vlasnika webshopa je solidan, prilicno jasno odradjen, tu i tamo neke bespotrebne stvari ali vecinom shvatis sve unutar par dana koristenja
- refunding i parcijalni refunding funkcionira as expected
- nemam pojma za kolko lova 'sjeda'
- njihovom PG-u je potrebno 2-5 sekundi za procesiranje placanja - to je neki prosjek po mom iskustvu, znaci relativno brzo. Zna bit koji request od 10ak, al' rijetko.
- kod direktne implementacije je relativno jednostavno mapirati error kodove na human readable tekst - to kupci u nacelu vole vise od 'greška 1020'.

Uglavnom, iskustva imam sa WebTeh i ZABA payment gatewayom, da moram birati, WebTeh bi izabrao zbog fleksibilnosti. ZABA form koji dobijes u iframeu putem stunnel konekcije ne radi bez javascripta npr., sto zna biti velik problem.