View Single Post
Staro 18.12.2012., 12:31   #486
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Pozdrav svima

Nakon 4 godine, vrijeme je da umirovim svoj Acer Extensu 5630, odnosno da ga proslijedim sestri i starcima, a sebi da uzmem novi stroj.

Ne kužim se nešto puno u tehnikalije, a i ono malo što sam se interesirao kroz osnovnu i srednju je sad već prapovijest.

Nemam nikakvih predrasuda prema nijednoj marci, a jedini uvijet koji mora biti ispunjen je 17,3" ekran. Kako doma odavno nemam desktop PC, ovaj laptop bi trebao biti zamjena za to. Ionako imam slab vid i veći ekran je pod muss. Sadašnji je 15,4", na koji sam naviknuo, ali sljedeći definitivno mora biti 17,3"
Što se ostatka komponenti tiče, jasno Intel procesor, i5 vjerovatno, 4GB RAM-a ili više(definitivno više, 6 ili čak 8). Grafička nemora biti nešto ekstra, jer igrice ionako rijetko igram, ali 1GB je minimum na koji bi pristao. Od ostatka, hard mi nije toliko bitan, da li je 500, 750 ili 1TB.

E sad, nebi imao ništa protiv Acera opet, jer imam dobra iskustva, a i problem koji sam imao je rješen u garanciji. No, nemogu nigdje naći model 17,3" sa i5 procesorom i radeon grafikom.
Onda sam se bacio malo na Toshibu, i pronašao nešto što mi se sviđa i što mi odgovara, pitanje je samo da li i cijena odgovara ponuđenom

http://www.links.hr/?naziv=prijenosn...kl=015.030.012

Nešto slično ovome, čini mi se čak i bolje, sam pronašao i na supernetu, samo njihov web ne dopušta da ostavim direktan link na laptop.

Kako laptop opet imam namjeru zadržati 4 godine, računam i na doplatu za produljenje garancije na 4 godine, što Toshiba nudi, cca 400kn.

Mišljenja, preporuke nečeg drugog?
Tulio je offline   Reply With Quote