View Single Post
Staro 17.12.2012., 22:33   #495
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Dvojica kolega s posla uzeli isto u VIP-u S3 mini i oba su bila otključana. Inače, savim solidno mi izgledaju ti s3 mini, stock JB mi izgleda odlično, jako fluidan. Čak sam na svoj S2 stavio JB Rom s TW 5 launcherom. Nikad nisam podnosio taj jadni samsungov TW, ali moram priznati da su s ovom generacijom na JB napravili odličan posao. Launcher leti, a i nije više onako ružan ko prije.
Evo ja na test dobio S III mini prije par dana, pa C/P sa drugog foruma što sam napisao.

U moru velikih Samsung uređaja dijagonale preko 4,3'', do mene je danas dospio ovaj 4'' mališan. Nakon S III, ovo je 'osvježenje za džep' kako je rekao kolega.

Na prvu se vidi uređaj poprilično sličan Samsung Galaxy S III, samo vidno manjih dimenzija. 122 x 63 x 10 mm vs. 137 x 71 x 9 mm. Ostalo je dosta slično, ali me zapanjilo to što, bar meni, srebrni obrub izgleda kvalitetnije obrađen. Plastika je kvalitetna, a tu je i Hyperglaze.

Od karakteristika koje vidite, bitno je pripomenuti da je ekran, uz manju dijagonalu, siromašniji pikselima. Rezolucija je tako 480x800 umjesto 720x1280, što na ovako malom ekranu (~233 PPI) ne izgleda loše... bar dok ne približite glavu na 15-ak cm od uređaja ili otvorite web stranicu sa malim fontom. Iako je to više PPI od S II, S II ipak ima SAMOLED+ ekran, dok je ovdje SAMOLED, pa se to može primjetiti ako ste cjepidlaka ili ste razmaženi HD ekranima kao ja. Ono što je lako primjetiti su opet žive boje, što podiže ovaj tip ekrana.
Poviše ekrana se pozicionirala, uz nekolicinu senzora, VGA sekundarna kamera, koja će zadovoljit potrebe video poziva, a žene (kojima je ovaj mobitel vjerojatno i dizajnerski napet) će tu vidjeti odličnu improvizaciju za ogledalo.
S druge strane se, između LED-ice i zvučnika smjestio senzor od 5MP koji radi poprilično dobre slike, živih boja. (po objavi priložim usporedne slike par uređaja - HTC 8S, HTC OneS, Samsung Galaxy S III mini)
Ipak, izostao je FullHD video, ali većina korisnika će bit sasvim zadovoljna sa HD videozapisima.

'Under the hood'

Prepoznatljivi SoC iz S III, Notea II, Galaxy Camere i inih Samsungovih modela se nije pojavio ovdje. Procesor je dobri poznati dual core Cortex A9, na taktu od 1GHz. GPU je pak još bolji Mali400, koji se smjestio i u velikoj braći, a tu je i 1GB RAM-a. Uređaj pogoni više no odlični Jelly Bean, trenutno na verziji 4.1.1, a mnoštvo software featurea je poznato iz velike braće. Ova kombinacija doslovno ždere sve pred sobom, a Project Butter radi poprilično 'buttery smooth'. Ostao sam zapanjen. Ponovno.
Trenutno se skidaju malo zahtjevnije igre pa ćemo i to testirat.
Kako bi se pohranile sve te igre, brine se 8/16GB interne memorije, te dodatni microSD slot, koji je poprilično čudan. Zapanjen^3. Još jedno iznenađenje je - 'normalni' SIM. Zapanjen^4.

Kako bi se to sve napajalo, tu je naizgled slaba, 1500 mAh baterija. Ok, ne zvuči baš najbajnije, ali uz dual core procesor, te 4'' ekran, više nije ni potrebno. Za detaljnije o bateriji ćete trebat malo pričekat.

ZAKLJUČAK

Izvrstan mali smartphone, koji se smjestio negdje po sredini segmenta, sa nekoliko nedostataka koje sam primjetio. Meni su glavni minusi rezolucija na Pentile matrici, te nedostatak FullHD video zapisa. Ostalo je sve na razini velike braće, koji su popapali nešto više pure kako bi bili jači i veći, a imaju i poneki feature više (ala SPen i Wacom panel,...), pa ovom uređaju dajem respektabilnih 7/10. Izvrstan rezultat koji u stopu prati veliku braću, koji po meni imaju ocjenu 9/10, čisto kako bi ostalo mjesta za nadolazeće uređaje.
Mitsuoka je offline