View Single Post
Staro 16.12.2012., 22:21   #269
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Zato meni elektroničke dijelove koji mi trebaju altpro naručuje u roku 2-3 dana. Jup, nema teorije.
Koliko tih dijelova ima finu cifru nabave, skup transport i kompliciranu obradu RMA?
Narudžba takvih dijelova je smijeh u odnosu na ovu gnjavažu.

Citiraj:
Skupo jest, neefikasno jer traži malo više komplikacije - da, nepotrebno - ne. Očito je potrebno kad čovjek čeka 2 mjeseca laptop. Meni nije normalno da mi uređaj stoji na servisu 2 mjeseca, kao što sam napisao. Valjda samo meni to nije normalno.
Nažalost je normalno (dobro, dva mjeseca je previše, realno je mjesec dana nekakav realno maksimalni rok) jer su troškovi poprilični (posebno kad je narudžba rezervnih dijelova unaprijed).

Citiraj:
Možeš dobiti dio, kako ne bi mogao? U krajnjem slučaju će neovlašteni servis naručiti preko ovlaštenog.
Može kupiti (i to ne uvijek), no jamstveno ne može dobiti.

Citiraj:
Ne znam čime se baviš, stekao sam neki dojam iz tvojih postova da si tu negdje u toj branši više godina i da imaš informacije iz prve ruke, ali daj ti meni reci: ne bi ništa mijenjao? I dalje bi bio kapitalist i samo čekao da novci dođu u džep?
To je to, da odustanem od čovječanstva odmah u kompletu?
Nažalost, ne da se ništa mijenjati. Jednostavno su troškovi previsoki da bi se dijelovi naručivali svaki za sebe.
O "vlastitom" lageru rez. dijelova da ne govorim - to je enormno preskupo.

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Slučajno zanam da dijlovi za pr. hp unutar garancije isporučuje dijelove za 2-3 dana
Ostalo je na servisu.
No, uvijek se mogu stvari iskomplicirat. To je stvar koja se ne može predvidjeti. Servis nije kriv za babaroge u uređaju.
HP, IBM i još neki imaju lokalne lagere rez. dijelova, no to stravično košta i sve manje opreme se time štiti (obično više klase uređaja, ugovorne obaveze i slično). Istu stvar s čekanjem dijela možeš dobiti i od njih (makar redovno kraće jer se češće dijelovi šalju), ali na to se ne da pouzdati već svi oni koji trebau pojačano održavanje to tako i kupuju.