Citiraj:
Autor De5tr0yer
Zato meni elektroničke dijelove koji mi trebaju altpro naručuje u roku 2-3 dana. Jup, nema teorije. 
|
Koliko tih dijelova ima finu cifru nabave, skup transport i kompliciranu obradu RMA?
Narudžba takvih dijelova je smijeh u odnosu na ovu gnjavažu.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Skupo jest, neefikasno jer traži malo više komplikacije - da, nepotrebno - ne. Očito je potrebno kad čovjek čeka 2 mjeseca laptop. Meni nije normalno da mi uređaj stoji na servisu 2 mjeseca, kao što sam napisao. Valjda samo meni to nije normalno.
|
Nažalost je normalno (dobro, dva mjeseca je previše, realno je mjesec dana nekakav realno maksimalni rok) jer su troškovi poprilični (posebno kad je narudžba rezervnih dijelova unaprijed).
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Možeš dobiti dio, kako ne bi mogao? U krajnjem slučaju će neovlašteni servis naručiti preko ovlaštenog.
|
Može kupiti (i to ne uvijek), no jamstveno ne može dobiti.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Ne znam čime se baviš, stekao sam neki dojam iz tvojih postova da si tu negdje u toj branši više godina i da imaš informacije iz prve ruke, ali daj ti meni reci: ne bi ništa mijenjao? I dalje bi bio kapitalist i samo čekao da novci dođu u džep?
To je to, da odustanem od čovječanstva odmah u kompletu? 
|
Nažalost, ne da se ništa mijenjati. Jednostavno su troškovi previsoki da bi se dijelovi naručivali svaki za sebe.
O "vlastitom" lageru rez. dijelova da ne govorim - to je enormno preskupo.
Citiraj:
Autor Alvin
Slučajno zanam da dijlovi za pr. hp unutar garancije isporučuje dijelove za 2-3 dana
Ostalo je na servisu.
No, uvijek se mogu stvari iskomplicirat. To je stvar koja se ne može predvidjeti. Servis nije kriv za babaroge u uređaju.
|
HP, IBM i još neki imaju lokalne lagere rez. dijelova, no to stravično košta i sve manje opreme se time štiti (obično više klase uređaja, ugovorne obaveze i slično). Istu stvar s čekanjem dijela možeš dobiti i od njih (makar redovno kraće jer se češće dijelovi šalju), ali na to se ne da pouzdati već svi oni koji trebau pojačano održavanje to tako i kupuju.