Citiraj:
Autor darkijas
Znači u ovom modu "normalno" može ostati dok se panel ne razradi?
Povećanjem vrijednosti kontrasta zasigurno će i slika biti bolja i svjetlina će se približiti crt-u, ali nevjerujem da će ga stići. Plasma očito žudi za svakim lux-om svijetla.
Iskreno ne vjerujem da kalibracija slike može promjeniti nešto dramatično.
Kako tv nije moj neću ga moći niti pošteno istestirati. Možda si i ja ubodem uskoro nešto slično. Samo u tom bi slučaju ipak išao na 42 inča
|
Stari moj, čitam već jaaako dugo, ali ti stvarno nisi neš normalan

Uspoređuješ recimo nivo crne sa CRT-om. Jesi ti kad imao neki bolji CRT televizor? Slika modernih plazmi je miljune puta bolja od toga kaj taj CRT može prikazati. Uopće ne prićam o rezoluciji nego o kvaliteti prikazi i vjernosti svega od boja na dalje. Ako ćemo o kvaliteti SD sadržaja. Tak nebitno. Dalo bi se razglabati o starijim filmovima kada bi samo novi izlazili u HD-u, ali i stari izlaze. Dapače, kada ih se "čisti" radi se o 4K ili 8K rezama da bude futureproof. Da li se može uspoređivati slika jedne plazme sa CRT-om. Da, ako se radi o jako kvalitetnom monitoru. Ali da se postaviš na trepavice. NEMA više kvalitetnih CRT monitora kojima nije zub vremena uzeo danak. Da li se može nekak doći do jako kvalitetnog primjerka? Može. Ali šanse su skoro pa nikakve. Pričaš kao da CRT ima automatski odličan nivo crne. Dolazim do zaključka da nisi vidio dovoljan broj CRT-a jer to jednostavno u velikoj većini slučajeva nije istina. A da li ti imaš baš te super ultra mega kvalitetne primjerke na kojima se vidi dolazimo do kategorija da li ti mi vjerujemo, a zbog tvog biasa prema ostatku moš mislit da ti itko skoro ovdje vjeruje.
I sljedeći put stavi kontrast na plazmi do kraja. Jer očito ne barataš osnovnim razlikama između tehnologija. Jer na CRT-ima kontrast "opcija" je nešto "potpuno" drugačije od iste na CRT televizoru.