View Single Post
Staro 15.12.2012., 14:57   #3
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
volan stiga juče ( 235 kn volan + dostava + provizija banke 8kn - sve ukupno 285 kuna - opća uplatnica) - http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...en-speed-5-pro

prvi dojam nakon vađenja iz kutije......fizički jako mal volan - ne kolo volana nego njegovo kučište ( skoro duplo manje nego bivši/pokojni Logitech Formula ) .
Dobra stvar ako nemate mnogo mjesta na stolu - loše ako imate nizak stol kao ja jer mi je volan jedva malo poviše koljena - očito ću morat podbacit koju enciklopediju pod noge od stola da ga malo podignem

Volan tobože ima vibru ali ja nisam instalira nikakav driver/software nego samo ono šta win7 sam instalira - volan radi ( i sve tipke naravno ) ali ne vibrira . Meni osobno to netreba tako da me nije briga + vibra nije FF i samo me smeta....
Kolo upravljača je prilično "mesnato" i odlično leži u rukama - za pedale mi je jedan frend rekao da su jako osjetljive ( čitaj nekvalitetne i da je to glavna mana ovog volana općenito ).....vrijeme ce pokazat koliko je to istina .

Od igrica volan je trenutno isproban samo u GTR2 i euro track sim2 .
U GTR-u se ponaša odlično i jako sam zadovoljan ali u ETS2 mi je preosjetljiv bez obzira koliko smanjio osjetljivost - vjerovatno zbog toga sta se u ETS2 volan u igri okrece 2 kruga ( ili koliko vec ) a moj volan se fizički okrece nešto kao 270° ( 135° u svaku stranu ) .
Na stol se pričvršćuje sa 3 vakum čepa + ima plastičnu stegu kojom se dodatno pričvrsti na stol .
Volan ima nekakvu oprugu koja ga uvjek vraća u centar ( nije prejaka ) ali ono šta malo smeta je šta postoji nekakav utor ( fizički ) kad je volan u centru tako da se osjeti "klik" tj. taj utor svaki put kad prelazite preko centra . U početku me prilično iritiralo ali nakon par sati GTR-a nisam ni primjećiva - fajt na stazi je bija opak .
Nakon suše od nekih pola godine koliko sam bio bez volana ovo mi je ko ludom pleska i za potpuni užitak samo treba GTR3 i rFactor 2 !

Isprika za triple post , neznam dal modovi mogu "merge" u jedan ?
alen.s je offline   Reply With Quote