View Single Post
Staro 15.12.2012., 08:44   #677
Crypto
Premium
Moj komp

Crypto's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Meni osobno je Deathadder bio najbolji miš što se tiče ergonomije, ali to naravno ovisi o stilu držanja miša i veličini ruke, tak da svako ima svoje mišljenje o tome.

Promijenio sam nekolicinu miševa: Logitech MX510, Razer Krait, Razer Deathadder, Logitech G500, Roccat Kone v2 i mogu reći da što se tiče preciznosti senzora najbolji mi je također bio Deathadder (makar je razlika jako mala). Pritom treba znati da koristim isključivo platnenu podlogu, a preciznost sam gledao sa jako sitnim pomacima pa se pritom vidi koliko kursor "pleše" okolo. Ovaj test je nekima bio neshvatljiv, ali jako dobro se skuži dal kursor prati sitne pomake ruke ili ne.

Sa ova dva Logitecha nisam bio baš zadovoljan prvenstveno zbog loše scroll tipke, pogotovo kod G500 (loš feedback i ograničen kut pod kojim ju treba stisnuti da se ne aktivira i tilt), a kolko sam vidio po forumima niti G400 nije ništa bolji po tom pitanju.

Općenito gledano Roccat Kone mi je najkompletniji miš, zbog onboard memorije za postavke i zato jer u odnosu na Deathaddera ima DPI switch tipke (makar mi ne treba to, ali nekom bude možda bitno). Scroll tipka je dosta dobra pogotovo s obzirom da ima i tilt.

Osobno ću si opet kupiti Deathaddera, jednostavno jer mi nisu bitni onboard memory i DPI on-the-fly koji su jedina prednost Konea u odnosu na DA. Da me ne iritiraju loši scrollovi kupio bi definitivno G400, jer bi trebao imati senzor u rangu DA, a ima puno bolju cijenu.

Po meni su ti miševi rangirani ovako: DA > Kone > G400, a G500 uopće nebi uzimao u obzir kod kupovine.
Crypto je online   Reply With Quote