Pogledao Hobita sinoć.
Ajmo polako. Inače sam veliki fan trilogije i to mi je vjerojatno (koga ja lažem, sigurno

) i najdraži film(ovi). Tako da sam malo pristran i još pod dojmom od sinoć.
Poslije filma i žena i ja smo se složili da su nam prvih 20 minuta titlovi samo smetali. Slika je bila toliko lijepa, čista, oštra, fluidna, duboka, da nismo htjeli uopće spustit pogled na titlove. Nešto prelijepo. Svako nekoliko minuta bih u sebi rekao: "u p.... materinu kako dobro izgleda". Nikad me niti jedan film nije vizualno tako impresionira (možda originalni JP). HFR je nevjerojatan i više ništa neće bit isto. Pokreti kamere su tako fluidni i bez zamućivanja, kao da igramo igricu na CRT-u lockanom na 85 i više frameova

Glavobolje zbog 3D-a nema jer sam ja provjereni "meteoropat" na 3D. Efekti su prirodni i duboki i nema nikakvog titranja.
Da li je bolji od originalne trilogije? Pogledajte sami. Film vas ponovo vraća 10 godina unatrag kad ste prvi put gledali "Prstenovu družinu", osjećaj je identičan. Atmosfera u Međuzemlju je jednako prikazana. Govorit je li film bolji ili lošiji je kao uspoređivat filmove iz prve trilogije. Sve se uklopilo i to je opet jedan film. Glazba je i dalje odlična, sa starim temama za pojedine likove i "predmete". Film jednostavno VALJA i gotovo
Svi fanovi će protrnit ne scene koje nagovještavaju događaje iz LOTR-a.
Toliko. Mislim da ću ić opet gledat, wohoo!