View Single Post
Staro 12.12.2012., 01:18   #4302
therektor
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
bok ljudi, MOLIM POMOĆ.

imao sam problema sa svojim sonicom zbog čega je dva put bio na servisu (blokirao se, isključio bi si sve funkcije, prikazao mi tipkovnicu za unos pina, i dok se ne upiše pin mobitel ne prima pozive, poruke, itd, ne radi alarm... sve to dok je mobitel upaljen, u pozadini se dakle vidi launcher, nije dakle klasičan restart da se mobitel gasio). drugi puta kad je bio na servisu su me zvali iz servisa da su promjenili bateriju, stavili novi softver i skriptu, te mi rekli da ne bi smio skidati i instalirati aplikacije s interneta (a čemu služi smartphone nego da ga se nadograđuje i proširuje funkcionalnost aplikacijama s marketa??). imao sam custom mod prije servisa, ali sam ga maknuo, stavio originalni update, unrootao mobitel itd i takvog im ga donio, dakle nije da su radi toga mi to rekli.

uglavnom, po povratku sa servisa nisam htio ništa stavljati na mob dok se ne uvjerim da se problem od ranije neće javljati. prošlo neko vrijeme, problemi se ne javljaju, i odlučio opet staviti custom rom. nakon instalacije rom-a sam po prvi puta odkad sam ga prvi put nosio na servis probao instalirati aplikaciju i tu mi se javlja problem zbog kojeg tražim pomoć. naime, klikom na opciju install, pojavljuje mi se crni zaslon s tek malo pozadinskog svijetla (dakle mobitel radi, nije se zagasio) i ne mogu dalje ništa, ostane na tome. probao sam čekati satima, probao tipke stiskati, restartati i probati opet, staviti drugi rom, ali rezultat je isti - ne mogu instalirati aplikacije. romovi su fundovski 3.0., 4.0. i 4.1.1., s tim da sam prije servisa imao fundowsky romove i radili su normalno. moja sumnja je da su u servisu nekom skriptom ili čim više zabranili mi instalaciju aplikacija, da li je to moguće? ima li tko kakvu ideju kako se došlo do ovog problema i kako ga rješiti? nisam stručan tako da bi molio ako bi netko mogao laički objasniti zbog čega se to događa. po mobitelu se nije diralo od povratka sa servisa. lijep pozdrav

EDIT: uspio sam restoreat na stock rom i tamo instaliranje radi. dakle problem je s fundowsky romovima, ima ko kakvu ideju što se dogodilo? prije servisa su radili normalno.

Zadnje izmijenjeno od: therektor. 12.12.2012. u 11:31.
therektor je offline   Reply With Quote