11.12.2012., 14:30
|
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor fanATIk
Bio malo danas kod frenda koji je nedavno ubo panasonic plazmu 42st50.
Pozitivno:
Fenomenalan HD.
Odličan SD.
Negativno:
Loš ugrađen media player.
Media player nije želio učitati oko 30% mkv fajlova. Mislim kao učitava, al s katastrofalnim trzanjem, dakle negledljivo. Nema veze s veličinom fajlova nego nešto samo njemu znano.
Prilikom svakog pokretanja nekog mkv-a mora se uć u meni i namjestit titlove na 1250 da bi učitavao dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž). AVI fajlove, dakle SD sve čita besprijekorno ali tu dolazi do problema s titlovima. Tu ne daje opciju namještanja titlova na 1250 a defaultni je neki lijevi tako da ne očitava dijakritičke znakove. Idiotizam.
Ako se to negdje da namjestit, nek neki od vlasnika dotične da neki hint. Audio izlaz je opet stvar za sebe. Moj frend ima neko starije kućno kino, isto panasonicovo. Kvaliteta zvuka je čak vrlo solidna. Ali nema ni coax ni optički ulaz. Dakle, ograničen na cinch stereo input. Zvuk s TV-a smo bez problema uspjeli dobit na kućnom kinu. Ali zvuk ne dobijamo dok je media player uključen. TV baca neku porukicu da će prilikom pokretanja media playera output bit isključen. Idiotizam na kvadrat. Čitam uputstva i vidim da ima nekakvih stvarčica koje bih mogao probat uključit u postavkama zvuka. Odem u meni - zvuk, al tamo pola toga fali u odnosu na uputstva. Gledam meni - postavljanje, i tamo imaju samo dvije stavke koje mogu mijenjat. U uputstvima ih imam dvadesetak. WTF? Nije vrag da je za naše tržište osiromašen meni? Konkretno, vidim u uputstvima da se spominje i usb tipkovnica, u meniju nula bodova. Opet, ako netko zna gdje se to može enejblat, nek da hint.
Komp je bez beda povezan bežično s netom, al ukucat naziv nečega samo s daljinskim da bi gledao s youtubea je silovanje u mozak.
Overall, TV je fenomenalan. Al media player mu je za qurac. Tu samsung rula naveliko.
3D nismo isprobali pošto se valja iskeširat za naočale. Tu LG rula.
Ali opet, prikaz slike na st50 je fakat odličan.
9/10.
|
Evo sam sebe kvotam. 
Danas bio kod frenda, upalim meni, kadli sve ono što je nedostajalo, sad je tu. Kako, zašto, pojma nemam. Prebacio sam u postavkama zvuk na monitor tako da smo dobili stereo izlaz van na kućno kino. Je da je to onda samo pro logic, al opet dobro. Spojili bez beda logitech bežičnu tipkovnicu i šljaka. Web browser skroz brz. Spojili i miša al miš ne šljaka, jbg. Micanje kursora miša tipkovnicom radi. Ovih dana će mo probat spojit tv s kompom mrežnim kabelom, ak će mi se dat. Ak ne, reći ću mu da kupi 10 m hdmi kabela i bok
|
|
|