View Single Post
Staro 10.12.2012., 14:47   #445
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Ukoliko se griješ na klimu njezina efikasnost je ipak puno manja ako je temperatura ispod -5.
Klima je za mene neprihvatljiv izvor grijanja.
Puno ljudi se ipak grije na struju i u tom slučaju neprihvatljivo je isijavanje topline žarulje uzeti kao gubitak.
U svim drugim slučajevima ipak se taj gubitak ne može uzeti kao 100%
Ma možda je i najmanji problem nekakvo elektromagnetsko zračenje. Ja sam samo napisao da postoji, nisam navodio njenu štetnost niti nisam te struke da ju mogu realno procijenit ako je ona i malo štetna.
Naravno da nećeš razbijati žarulju i hraniti se s njenim sadržajem, no ako ju baciš u smeće to si i napravio, misliš li da te sve te žarulje ipak neće završiti u komunalnom smeću ili bar većina njih.
O boji svijetla se nama šta raspravljati, to poluslijep čovjek može vidjeti da tu nešto fali.
No možda biš trebao pročitati malo više o tome s onog linka.
Postoji još jedna stvar koju nitko ne navodi kod iskoristivosti štednih žarulja, ukoliko je ona koristi malo a često se pali i gasi, njanja iskoristivost zbog načina rada je daleko manja od deklarirane.
Štedna žarulja je izuzetno (po mom iskustvu) osjetljiva na ocilacije napona što joj očito uvelike smanjuje radni vijek, daleko ispod klasične žarulje.(zamjenjeno 10 kom u godinu dana od 16 koje imam u radioni)
Moje mišljenje, ipaj je led daleko prihvatljiviji nego štedna žarulja.

Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 10.12.2012. u 15:05.
Alvin je offline   Reply With Quote