View Single Post
Staro 10.12.2012., 10:47   #256
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Bah, odlogirao se komp u meduvremenu kak sam pisao post, a neko brilijantno programiranje onemogucava post sa naknadnim ulogiravanjem.

vaio s15 je super laptop, ali ima nekoliko ozbiljnih mana
1) ekran poput ips verzije za x220/x230 prikazuje crvenu kao narancastu, no ako se neces bavit dizajnom, svejedno ti je vjerojatno.
2) hladenje je upitno rijeseno, naime ispuh je sa straznje strane i vruci zrak se razbija u nosac ekrana. Tako da me prekomjerna zagrijavanja kod duzeg naprezanja ne cude.
3) touchpad na s15 u je navodno neprecizan, ja osobno ne bi znao, na SE 15 (proslogodisnji model) je bio super.
4) iako ima podrsku za sata3, modeli koji ne dolaze sa serijski ugradenim ssdima imaju velikih problema s njim i rade prije madijanja u sata2 modu. Nije strasno, al je definitivno minus.

Takoder, iako je izrada zbilja dobra, gdje je to od cvrstoce lenovo T/ dell e6 ili hp elitebooka, no sony po tome nikad ni nije bio poznat. Izrada je adekvatna i puno bolja od valjda svega do te cijene.

Iskreno mislim da laptop nije za heavy duty primjenu, sto iz perspektive natezanja po raznoraznim terenima, sto po neprekidnom opterecenju procesora zbog hladenja. Ali za to ocito nije ni dizajniran u startu.

A sto se tice "zastarjelih komponenti", memorija ti je svejedno koja je, IB ionako ima toliko napredan kontrolac da ti brzine kod toga sigurno nece faliti, a ako mislis koristiti virtualke na nacin da ti je bitno koji procesor imas, bilo koji laptop hdd nije ni blizu dovoljan, bio on 4200 ili 7200rpm, sve ispod nekog ok ssda ce biti debelo usko grlo cim se vise od jedne virtualke okaci na disk.

A procesor je tek posebna prica, potencijalno dvojezgreni procesor zbog visoke frekvencije moze biti bolje rjesenje od cetverojezgrenog.. Kod mene je bila tocno ta situacija do prije mjesec dana recimo. Dzabe ti hrpa jezgri ako ih aplikacije ne koriste ili koriste iznimno rijetko.

Da se razumijemo, da ja kupujem NOVI laptop za ~8000kn to bi bio s15 iskljucivo zbog ekrana, dizajna (solidno cvrst, lagan, lijep - tim redosljedom) i tipkovnice (sto rasporeda sto feelinga koji meni osobno odgovara). Procesori i3+ danas su vise manje svi adekvatni za sve mobilne zadace i vecinu desktop posla, no opet naglasavam, ovisi sto se konkretno radi.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder