ne znam. jedino od filmova za koje se bas sjecam o cemu se radi (donekle) su sa picardom. i ajd, first contact jer jebiga, we are the borg.........
nego, ja se uopce ne palim na ST filmove. serije sam s druge strane pogledao toliko puta (voyagera pogotovo, picarda isto, DS9 manje i archera isto manje, kirka najmanje) da mi je bilo dovoljno nakon par godina negledanja, pogledati samo onih prvih par minuta prije spice....... i vec sam znao sta ce biti u toj epizodi

.
no, opet se vracam, meni ST nisu filmovi. isto i star wars nikada mi nisu bili nista posebno, niti "originalni" (4,5 i 6). plus, ovo sto ti znas za abramsa....... ja ne znam

. uopce se ne zamaram s time toliko, jer kako ti rekoh, pogledam film i to je to

. ovaj zadnji mi je pitak, ima akcije pomjesane sa jako poznatim imenima iz serije, neka buducnost i SF...........
ja ustvari ovaj posljednji ST nisam niti gledao kao star trek. nije mi niti palo na pamet da gledam, jer sam prije filma vec znao da je to lagano (heh, da lagano) "prilagodeno" sirokoj masi (aka - daj pare sistem). i sto se toga tice, film je skroz uspio i sasvim je dobar. iz perspektive true star trek ociju je fail, ne potpuni, ali dobrano fail.