Tema: Koja klima?
View Single Post
Staro 30.05.2005., 23:40   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
eto ja sam isto muku mučio s tim klimama u pm... serviseri kažu top toshiba (ali abnormalno skupa), net kaže toshiba, fujitsu i carrier.

ja sam zeo 3.5 samsunga onu classic seriju za 2k ravno, malo muljanja i uzeo sa garancijom i montažom za jedan roštilj tak da sam dobro prošao što se tog tiče.

klima je zakon i stvarno nemam neke žalbe. kaže frend (brijem da je frigo kor di dela) da nove samsung premium imaju vanjski kompresor apsolutno nečujan, ali toliko i koštaju. ova moja je isto jako tiha (montaža je bila "kroz zid", ali se nikaj u kuću ne čuje).

turbo i sleep su odlične funkcije što se tiče tih dodataka... turbo fakat brzo rasladi prostor kad uđeš u paklenu kuću, a sleep u roku 6 sati ugasi klimu, a nakon prvog sata "olabavi" klimu za 1 stupanj od postavljenog, nakon 3 za 2 stupnja.

inače zaboravi na sve ove bio-govno-ionizatore-plasma i to... marketing. jedino kaje dobro je inverter u klimi... fora je da ti kompresor ne radi stalno na full stroke-u, nego se dozira prema unutranjoj temperaturi. dobitak je višestruk - možeš uštedit 30-60% potrošnje struje (što kod reda 1.5kW koliko troši 3.5kW klima nije zanemarivo) i možeš se grijat dok je vani niža temp (priča se u srbiji da su natjerali toshibin inverter da grije prostor dok je vani fakin -15). bez invertera plafon vani je -5 negdje.

eto ti ukratko... samo pitaj šta te zanima, surfo sam mjesec dana prije kupovine
syss je offline   Reply With Quote