View Single Post
Staro 08.12.2012., 14:29   #3760
Mad_Duke
Guest

Ja ga jednostavno nemrem gledati odvojeno. To je Star Trek film. Archer, koliko god bio loš u početku (kasnije se popravio da bi zadnje dvije sezone bile fakat većinom gušt) je svejedno bio Star Trek. Pokušaj spoja Science i Fictiona. Brodovi imaju bulkheadove, ne iphone zaobljene koridore. Ne vade se mačevi za borbu (Nije to Firefly kojem takve stvari prolaze). I za kraj. Koja je poanta filma. Svaki dobar SF istražuje i pita pitanja iz pravog svijeta samo sa vremenskim odmakom u drugačijem settingu koji testira originalnu debatu kako funkcionira u "istim", ali kompletno "drugačijim" uvjetima. Mislim, nije to jedinstveni uvjet da bude film dobar, ali jedan od faktora definitivno je.

Da ne pričam o tome kako je J.J. Abrams oduvijek bio fan Star Warsa, koji je htio biti redatelj nekog Star Wars filma (što naravno nije moguće) pa je eto išao napraviti fun bezglavu (ala Star Wars 1-3) sprdnju od Star Treka (kojeg nije nikad gledao).

A o njegovim sposobnostima da ne govorim. Nikad nije napravio nikakav film ili seriju koju je uspio unatoč hypeu održati na razini bez da je otišao u q. Valjda mu je još (za sad) najkonzistentnija serija Person of Interest, a i ona se počela toliko rastezati da bi i to moglo otići... (doduše, on ju ne piše kao što je pisao Lost, Felicity, Fringe...)

Kaj se tiče ST filmova. Koliko god bili neki loši, neki OK, svejedno ima odličnih.

Moja top 3 filma su definitivno

1. Star Trek II: The Wrath of Khan
2. Star Trek VIII: First Contact
3. Star Trek VI: The Undiscovered Country

A najgori su mi definitivno (ne stavljam ovaj novi jer nema veze sa Star Trekom) The Final Frontier, Generations i The Motion Picture.
  Reply With Quote