Tema: Seagate RMA
View Single Post
Staro 07.12.2012., 09:55   #81
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Hard mi je bacao BSY errore koji sam uspjesno rijesio opcepoznatom procedurom pomocu nokia kabela, ali nisam htio raditi update firmware-a. Cilj mi je bio doci do mojih podataka.
Hard je nakon fix-a radio bez greske nekih 3-4 mjeseca, da bi se nakon toga opet poceli pojavljivati isti simptomi ... sto sam i cekao.

Da bi prije nekih 15-ak dana pokrenuo RMA za baricu ST31000333AS, danas mi je odobrena reklamacija i salju mi ST31000524AS.

Eto da se zna, to je sad iz prve ruke ... serviseri ne mogu otkriti da je hdd tretiran bsy fix procedurom, ali ne smijete update-ati FW.

Treba biti iznimno oprezan sa torx vijcima da ne ostavite traga na njima - da su odvrtani, a pogotovo sa PCB plocicom - da nije pogrebana, da nisu nalje skidane i sl..
Inace obavezno treba pogledati onaj njihov PDF gdje navode razloge zbog kojih odbijaju reklamaciju. Ima ih more, a velika vecina ih po mome nema veze s vezom.

EDIT: Hdd sam pakirao na nacin da sam ga prvo stavio u antistaticku vrecicu, zatim u original "sendvic" plasticnu kutijicu, potom u vrecicu sa baloncicima i na kraju TIJESNO u kartonsku kutiju

Zalosno je sto se moram dovijavati ovakvim glupostima da bi ostvario garanciju, a ujedno dosao do svojih podataka ... a krivnja je iskljucivo njihova.
vrlo mudro i principijalno. još da si pročitao kako seagate MOLI korisnike da flešaju disk sa tim istim firmwareom za koji si izmislio da se ne smije flešati.
Pa veću povredu si napravio što si radio BSY removal postupak.

u biti skužio sam, ti si htio izmusti novi HDD. OK, sve 5.

Citiraj:
Bar da su mi poslali 2gb natrag
2GB diskova nemaju već jako jako dugo u ponudi, a da si ih zamolio, vjerojatno ako bi našli koji, drage volje bi ti ga poslali
Brko je offline   Reply With Quote