Hard mi je bacao BSY errore koji sam uspjesno rijesio opcepoznatom procedurom pomocu nokia kabela, ali nisam htio raditi update firmware-a. Cilj mi je bio doci do mojih podataka.
Hard je nakon fix-a radio bez greske nekih 3-4 mjeseca, da bi se nakon toga opet poceli pojavljivati isti simptomi ... sto sam i cekao.
Da bi prije nekih 15-ak dana pokrenuo RMA za baricu ST31000333AS, danas mi je odobrena reklamacija i salju mi ST31000524AS.
Eto da se zna, to je sad iz prve ruke ... serviseri ne mogu otkriti da je hdd tretiran bsy fix procedurom, ali ne smijete update-ati FW.
Treba biti iznimno oprezan sa torx vijcima da
ne ostavite traga na njima - da su odvrtani, a pogotovo sa PCB plocicom -
da nije pogrebana, da nisu nalje skidane i sl..
Inace obavezno treba pogledati onaj njihov PDF gdje navode razloge zbog kojih odbijaju reklamaciju. Ima ih more, a velika vecina ih po mome nema veze s vezom.
EDIT: Hdd sam pakirao na nacin da sam ga prvo stavio u antistaticku vrecicu, zatim u original "sendvic" plasticnu kutijicu, potom u vrecicu sa baloncicima i na kraju
TIJESNO u kartonsku kutiju
Zalosno je sto se moram dovijavati ovakvim glupostima da bi ostvario garanciju, a ujedno dosao do svojih podataka ... a krivnja je iskljucivo njihova.
Bar da su mi poslali 2gb natrag