Tema: Seagate RMA
View Single Post
Staro 06.12.2012., 22:41   #79
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Hard mi je bacao BSY errore koji sam uspjesno rijesio opcepoznatom procedurom pomocu nokia kabela, ali nisam htio raditi update firmware-a. Cilj mi je bio doci do mojih podataka.
Hard je nakon fix-a radio bez greske nekih 3-4 mjeseca, da bi se nakon toga opet poceli pojavljivati isti simptomi ... sto sam i cekao.

Da bi prije nekih 15-ak dana pokrenuo RMA za baricu ST31000333AS, danas mi je odobrena reklamacija i salju mi ST31000524AS.

Eto da se zna, to je sad iz prve ruke ... serviseri ne mogu otkriti da je hdd tretiran bsy fix procedurom, ali ne smijete update-ati FW.

Treba biti iznimno oprezan sa torx vijcima da ne ostavite traga na njima - da su odvrtani, a pogotovo sa PCB plocicom - da nije pogrebana, da nisu nalje skidane i sl..
Inace obavezno treba pogledati onaj njihov PDF gdje navode razloge zbog kojih odbijaju reklamaciju. Ima ih more, a velika vecina ih po mome nema veze s vezom.

EDIT: Hdd sam pakirao na nacin da sam ga prvo stavio u antistaticku vrecicu, zatim u original "sendvic" plasticnu kutijicu, potom u vrecicu sa baloncicima i na kraju TIJESNO u kartonsku kutiju

Zalosno je sto se moram dovijavati ovakvim glupostima da bi ostvario garanciju, a ujedno dosao do svojih podataka ... a krivnja je iskljucivo njihova.

Bar da su mi poslali 2gb natrag

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.12.2012. u 22:47.
Ziiky je offline   Reply With Quote